2013-07-29 22:16:10
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστη Η «Έκθεση Τζαβέλα 2050», η επιτυχία Σαμαρά στη Συνάντηση Κορυφής του Μαΐου...
ο ΤΑP και η συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά οι κινήσεις του ελληνικού ενεργειακού ΡΟΥΑ – ΜΑΤ στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα!" Η στρατηγική των κινήσεων της υπερψήφισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της «Έκθεσης Τζαβέλα» του ενιαίου ευρωπαϊκού οδικού ενεργειακού χάρτη της 13ης Μαρτίου 2013, η συνέχιση της ατζέντας με την επιτυχία στη Σύνοδο Κορυφής της ελληνικής κυβέρνησης όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός ένταξε τις ελληνικές ενεργειακές προτεραιότητες και πολιτικές ως ευρωπαϊκές, η επιτυχία του ΤΑΡ και Η προοπτική της συνάντησης Ομπάμα – Σαμαρά της 8ης Αυγούστου 2013 μας οδηγεί σε ελληνικό ενεργειακό ΡΟΥΑ-ΜΑΤ.

Το ελληνικό ενεργειακό οικοδόμημα κτίζεται και κερδίζεται «σκαλί – σκαλί» και «κίνηση – κίνηση» με στρατηγική και βλέψη στο μέλλον με υη δυναμική παραγωγού και μακριά από εφήμερα οφέλη και δήθεν «σωτήρες»!

Η ενεργειακή αυτή συνέργεια όλων των δυνάμεων απέδωσε τα μέγιστα για τη βέλτιστη εκμετάλλευση των εθνικών μας ενεργειακών πηγών ως πυλώνας ανάπτυξης και δυναμικής στη νοτιανατολική Μεσόγειο διαμέσου της τριμερής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που ήδη δίνει τους πρώτους καρπούς στη συνεργασία των δύο άλλων εταίρων στο οικόπεδο 12.


Στη περίπτωση των δικών μας οικοπέδων, οι εκθέσεις ως εισηγήτριας, της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού Νίκης Τζαβέλας για τον ενεργειακό οδικό χάρτη 2050 αλλά και για το shale gas – σχιστολιθικό αέριο αποτέλεσαν και την πρώτη ευρωπαϊκή «άδεια οικοδομήσεως» του ελληνικού ενεργειακού οικοδομήματος με σφραγίδα. Έτσι μετά την «άδεια οικοδομήσεως» ακολούθησαν και τα πρώτα θεμέλια από τον Αντώνη Σαμαρά με την ένταξη των ελληνικών προτάσεων και πολιτικών στην ενέργεια στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνάντησης Κορυφής του Μάιου αξιοποιώντας στο έπακρο τη σκυτάλη επιτυχίας της εκθέσεως Τζαβέλα.

Κοινή ενεργειακή πολιτική, ενεργειακή ασφάλεια, αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της Ευρώπης, ΑΟΖ και άλλα θέματα ταμπού για μία Ευρώπη που πληρώνει ακριβά και την ενέργεια αλλά και την έλλειψη ενεργειακής στρατηγικής που θα την κάνει από ενεργειακό πελάτη σε ενεργειακό παραγωγό έγιναν πραγματικότητα από την ελληνική συνεργασία και στρατηγική.

Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι και το γεγονός, ότι έστω και με πολύμηνη καθυστέρηση, και άλλοι έλληνες ευρωβουλευτές που σιωπούσαν το τελευταίο διάστημα έσπευσαν με αρθρογραφίες και δηλώσεις να στηρίξουν τις κινήσεις αυτές για την εθνική ενεργειακή πολιτική. Αυτό που απομένει τώρα κατόπιν μίας θετικής έκβασης στη Συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά, είναι η εύρεση των πόρων και τη χρηματοδότηση από την Ευρώπη όπως η Νίκη Τζαβέλα έθεσε σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενός συνδετικού αγωγού με τη Βουλγαρία αλλά και την διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας όπως είχε θέσει σε συνέντευξη τύπου της 2ας Απριλίου στην Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε που θα αναγάγει την Ελλάδα σε ρυθμιστικό ενεργειακό κέντρο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ