2013-07-29 22:31:03
Φωτογραφία για «Η Κρήτη χορεύει Πεντοζάλι από τη μια μπάντα ίσα την άλλη»
«Η Κρήτη χορεύει πεντοζάλι από την μία μπάντα ίσαμε την άλλη» και όσοι συμμετάσχουν σε αυτή τη... γιορτή θα δημιουργήσουν για μια ακόμα φορά μια ακόμα ανθρώπινη αλυσίδα από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη.

Ο Πολιτιστικός μη Κερδοσκοπικός Φορέας «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ» θα πραγματώσει και φέτος, την Τετάρτη 07 Αυγούστου 2013 την εκδήλωση «Η Κρήτη χορεύει πεντοζάλι από την μία μπάντα ίσαμε την άλλη».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σ’ όλο το μήκος της δεξιάς πλευράς του Βόρειου Οδικού άξονα, από τη Κίσσαμο προς Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Σητεία και ώρα 19:00 έως 21:00 με τη συμμετοχή όσων πολιτών επιθυμούν να προσέλθουν και να δημιουργήσουν την ανθρώπινη αλυσίδα, χορεύοντας το σιγανό κρητικό χορό που η μουσική του θα ακούγεται από τα ραδιόφωνα των αυτοκινήτων τους, αναμεταδιδόμενα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού.

Με τον τρόπο αυτό θα τιμήσουν και τα 100 χρόνια την Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, την μνήμη των ηρωικώς πεσόντων μαχητών στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας και την ξεχωριστή προσωπικότητα του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, όπως και όλα τα μεγάλα γεγονότα του Κρητικού πολιτισμού και της ιστορίας.


Η αρχή του χορού

Η προσέλευση των πολιτών θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 19:00 και με τη βοήθεια όλων, θα παραταχθούν κατά μήκος του Β.Ο.Α. Στις 19:45 ακριβώς, θα ξεκινήσει η μετάδοση του μουσικού ακούσματος από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού και θ’ αρχίσει ο χορός της συναδέλφωσης των λαών.

Το 2010 υπό την προεδρεία του αείμνηστου προέδρου Σπύρου Πρεβεζάνου, η εκδήλωση γράφτηκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες και έγινε αφορμή μίμησης ανάλογων εκδηλώσεων στη Ρόδο και στο Βόλο.

Φέτος πρέπει να επιδιώξουμε με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, να στείλουμε ένα μεγάλο μήνυμα, πως η ΕΛΛΑΔΑ είναι εδώ, η ΚΡΗΤΗ είναι ΕΔΩ και ότι ο Ελληνικός λαός αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για μια Πατρίδα προόδου και ευημερίας χωρίς φτώχια και ανεργία, με αξιοπρέπεια, σεβασμό στις ελεύθερες ιδέες και δημιουργικές δυνάμεις! Η Ελλάδα είναι η πατρίδα του φωτός, της ανθρωπιάς, της φιλοξενίας και του πολιτισμού.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Μετά το χορό, μπορούν να δημιουργηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε πλατείες, αεροδρόμια, λιμάνια με ομιλίες και αναφορές για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση, με τη φροντίδα των Δήμων στα πλαίσια των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων, δίνοντας μια ηχηρή απάντηση σ’ όσους ακόμα και σήμερα διακινούν με διάφορους τρόπους το ΔΗΘΕΝ Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης.

Μπορούμε με αυτή την εκδήλωση ν’ αποδείξουμε πως η Κρήτη, το νησί των μύθων, των θρύλων και των παραδόσεων, εκπληρώνει την εντολή του μεγάλου Κρητικού στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη «φτάσει εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις» και να είσαστε σίγουροι πως η εκδήλωση αυτή θα προκαλέσει τη μεγάλη είδηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Περιφέρειας Κρήτη και τη συνδρομή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», της Παγκρητίου Ενώσεως και άλλων πολιτιστικών φορέων. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει με κάθε πρόσφορο μέσο και η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Ελπίζουμε και αναμένουμε τη δική σας συνδρομή, ενημερώνοντας τις Δημοτικές αρχές της Διοικητικής σας αρμοδιότητας, τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, τα εργατικά κέντρα και τα επιμελητήρια, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη ειρηνική χορευτική εκδήλωση που θα προσφέρει και την έννοια της παραδοσιακής φιλοξενίας του κρητικού λαού.

Για κάθε συνεννόηση με τον Πλανήτη Κρήτη, μπορείτε να μας αποστείλετε e-mail ή να επικοινωνήσετε με τους εκπροσώπους στα ακόλουθα στοιχεία:

Κριαράκης Γιάννης - Προεδρεύων Αντιπρόεδρος - ([email protected])

Μουντάκης Βασίλης - Έφορος Νεολαίας - ([email protected])
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ