2013-07-29 22:37:04
Φωτογραφία για Π. Καρβούνης: «Ευνοϊκό προηγούμενο» για την Ελλάδα η επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα
Με αφορμή την εκταμίευση από την Ευρωζώνη των 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, κ. Πάνος Καρβούνης, με δήλωσή του... στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προέβη στην ακόλουθη διευκρίνιση:

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, επιπλέον της δανειακής δόσης των 2,5 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα συνεισφέρουν στην οικονομία της Ελλάδας 1,5 δισ. κέρδη που αποκόμισαν το 2013 από τα ελληνικά ομόλογα.

Πρόκειται για μια κατ' εξαίρεση χειρονομία που καταδεικνύει την αταλάντευτη δέσμευση της ευρωζώνης να στηρίξει με κάθε τρόπο την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, αλλά και αναγνώριση των προσπαθειών της για ανάκαμψη, με μεγάλες θυσίες των πολιτών της.

Η κίνηση παρουσιάζει πολλαπλό ενδιαφέρον για την Ελλάδα γιατί συνιστά έκτακτη, απολύτως δωρεάν προσφορά, χωρίς ουδέν αιτούμενο επιστροφής».

«Χάρη σ΄ αυτή την καινοφανή πρωτοβουλία υπέρ της Ελλάδας», καταλήγει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, «δημιουργείται ένα ευνοϊκό προηγούμενο για την περαιτέρω ευελιξία της ευρωπαϊκής κινητοποίησης με στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων που πλήττουν ιδιαίτερα τις οικονομίες του Νότου».
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ