2013-07-30 08:27:05
Φωτογραφία για Hλεία: «Βομβαρδισμένο» τοπίο ο δρόμος προς τον οικισμό Αστέρια - Καβούρι
Κάνουν τον σταυρό τους και περνούν. Ο λόγος για τους διερχόμενους οδηγούς από τον δρόμο που οδηγεί στον οικισμό Αστέρια - Καβούρι, ο οποίος θυμίζει «βομβαρδισμένο» τοπίο λόγω των λακκουβων που μοιάζουν με «κρατήρες» και έχουν γίνει η αφορμή για την πρόκληση πολλών τροχαίων ατυχημάτων και πρόκλησης ζημιών στα αυτοκίνητά τους. Οι κάτοικοι του οικισμού, ζητούν την άμεση παρέμβαση του δήμου Πύργου ώστε, να μην θρηνήσουν θύματα, όπως χαρακτηριστικά λένε στην εφημ. «Πατρίς».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικιστές είναι πολλά και χρόνια. Τόσο όσον αφορά την κατάσταση της οδοποιίας όσο και στην καθαριότητα και τον φωτισμό. Προβλήματα που όπως επισημαίνουν, δεν απαιτούν μόνο την παρέμβαση του δήμου αλλά και την φροντίδα και επιμέλεια των ίδιων των οικιστών.

Ο δρόμος με τους…κρατήρες

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έγινε η τελευταία συντήρηση στον δρόμο που οδηγεί, από την επαρχιακό οδό Πύργου - Κατακόλου στο Καβούρι
. Ειδικά στο τμήμα μετά τις γραμμές του τρένου οι τεράστιες λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί αποτελούν σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Οι ντόπιοι και τακτικοί επισκέπτες το γνωρίζουν και προσπαθούν, με ελιγμούς, να τις αποφύγουν, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό καθώς για να το πετύχουν πρέπει να περάσουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με τον κίνδυνο να προκαλέσουν έτσι τροχαίο ατύχημα. Το πρόβλημα όμως, είναι ακόμα μεγαλύτερο για τους επισκέπτες και εκείνους που δεν ξέρουν την κατάσταση του δρόμου. Περνούν και πέφτουν στις λακκούβες, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να καταλήγουν με σπασμένα λάστιχα και άλλες ζημιές στα οχήματα τους.

Το κεφάλαιο…καθαριότητα

Άκρως αποκρουστική όμως είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο οικισμός, κυρίως στο εσωτερικό του, κι αυτό γιατί εκεί - σύμφωνα με τους οικιστές - υπάρχουν ογκώδη σκουπίδια αμάζευτα 2 και 3 χρόνια, ενώ και οι περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζονται αντικατάσταση.

Επίσης, επισημαίνουν και τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος που υπάρχει στον δρόμο που οδηγεί από το Καβούρι στην Κυανή Ακτή, αφού τα χόρτα και τα καλάμια εμποδίζουν την ορατότητα στους διερχόμενους οδηγούς, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν αιτία για πρόκληση πυρκαγιάς. Κάτι που - όπως επισημαίνουν - έχει συμβεί στο παρελθόν.

«Πρέπει να προσέχουν και οι οικιστές»

Εκ μέρους του δήμου Πύργου, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος αναγνώρισε το δίκιο των οικιστών για την κατάσταση του δρόμου, εξήγησε όμως ότι η διαδικασία συντήρησης έμεινε πίσω λόγω απεργιών και καταλήψεων στους δήμους που δεν επέτρεψαν να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες και διαγωνισμοί για το έργο αυτό. Κάτι που όμως θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια, εξήγησε πως ενώ ο κεντρικός δρόμος καθαρίστηκε από τον δήμο, πολλοί οικιστές, τις επόμενες ημέρες, άφησαν και πάλι ογκώδη και χόρτα έξω από τα σπίτια τους και δίπλα στους κάδους των οικιακών απορριμμάτων, χωρίς να ενημερώσουν καν την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας, όπως πρέπει να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Τόνισε δε πως, ο δήμος προσπαθεί με ελάχιστα μέσα και προσωπικό να καθαρίσει ολόκληρο το δήμο, καλώντας τους οικιστές να κάνουν και οι ίδιοι μια προσπάθεια για την διατήρηση της καλής εικόνας της περιοχής. Κι αυτό είναι κάτι που επισημαίνουν και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, καλώντας τους οικιστές να είναι πιο προσεκτικοί και τυπικοί στις υποχρεώσεις τους για να διατηρούν την περιοχή καθαρή, αφενός συσκευάζοντας σωστά και πετώντας μέσα στους κάδους τα οικιακά απορρίμματα και αφετέρου ενημερώνοντας την υπηρεσία καθαριότητας για τα ογκώδη.

Νάνσυ Σπυροπούλου-patrisnews
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ