2013-07-30 23:00:28
Φωτογραφία για Δεν θα Γίνουν Μειώσεις Και Απολύσεις Είπε Σήμερα Ο Αθ. Δαβάκης Από Την 1η Στρατιά (φωτο)
Το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης συνοδευόμενος

από τον κ. Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την αποστολή, το έργο, τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τις τρέχουσες δραστηριότητες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) .

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του στη 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και στο ΑΤΑ ο κος Υφυπουργός μίλησε στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό  σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Ένοπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια ο κος Υφυπουργός μετέβη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας καθώς επίσης στο ΕΚΑΕ και σε Μονάδες της 110 Π.Μ. συνοδευόμενος από τον κ. Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά (Ι).

«Με την παρουσία μου εδώ στη Λάρισα, καταθέτω τον σεβασμό της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλο το στελεχιακό δυναμικό όλων των βαθμίδων των Ενόπλων Δυνάμεων καταδεικνύοντας το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για το υψηλό πολλαπλασιαστή ανθρώπινου δυναμικού των στρατιωτικών σχηματισμών της χώρας.


Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, με την επίσκεψη του στους σχηματισμούς της Λάρισας, ολοκλήρωσε τον κύκλο των επισκέψεων σε μείζονες στρατιωτικούς σχηματισμούς της χώρας.

Εξάλλου, σχολιάζοντας το θέμα τη μείωσης των αποδοχών των στρατιωτικών αλλά και το ζήτημα των απολύσεων που αφορά σε προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να ικανοποιηθούν προαπαιτούμενα της τρόικας ο κ. Δαβάκης υποστήριξε πως «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ειδικευθεί στο να αποφεύγει στοχεύσεις» και υπενθύμισε πως «εκτός από την δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου, ισχύει και η προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση αποδοχών». Όσον αφορά στο σενάριο των απολύσεων, επεσήμανε: «θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει τέτοιο ζήτημα, αφού όπως προείπα μιλάμε για προσωπικό που λειτουργεί ως υψηλός πολλαπλασιαστής στην υλοποίηση των σχεδίων μας για την ασφάλεια της χώρας μας».

Μάλιστα ο υφυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για μαζικό κύμα συνταξιοδότησης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα στο χώρο της Πολεμικής Αεροπορίας, ανέφερε πως «σήμερα υπάρχει τεράστιο ζήτημα εξειδικευμένων αναγκών στην ΠΑ, θέμα το οποίο επιχειρείται να αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με τις ηγεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας».

Τέλος ο κ. Δαβάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της ΠΑΠ 694 στην Ελασσόνα-που αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, μετά και την φωτιά που πρόσφατα είχε ξεσπάσει πέριξ αποθηκών της μονάδας πυρομαχικών-τονίζοντας πως «βρίσκεται σε εξέλιξη η απομάκρυνση των πυρομαχικών και η καταστροφή άλλων που δεν χρησιμεύουν στο στράτευμα».

http://www.press-a.gr/localnews/item/12514-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BF-%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA-%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF.html
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εξετάζει Σίσιτς η ΑΕΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εξετάζει Σίσιτς η ΑΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ