2013-07-31 00:03:04
Φωτογραφία για Μ.Βαρβιτσιώτης προς ΠΝΟ: Δεν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ναυτικοί τέθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο).

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα των συνθέσεων πληρωμάτων στα πλοία, της εκτεταμένης ανεργίας που παρατηρείται στις γυναίκες του κλάδου, των συμβάσεων εργασίας στη ναυτιλία, της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και σε εκείνο της καταβολής των δεδουλευμένων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί με την ομοσπονδία θα συνεχιστεί και θα αποδειχθεί επωφελής για το σύνολο της ναυτιλίας.

Ο κος Βαρβιτσιώτης επανέλαβε την πρόθεση που έχει για ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία, ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις, προέτρεψε τους εκπροσώπους του κλάδου να καταθέσουν και εκείνοι τις προτάσεις τους, ώστε η συμπόρευση να μετουσιωθεί σε πράξη. «Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να γνωρίζετε ότι γνώμονας των αποφάσεων μου είναι η μείωση της ανεργίας του Έλληνα ναυτικού», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Παράλληλα, ο κος Βαρβιτσιώτης, ζήτησε από την ΠΝΟ τις προτάσεις που έχει για τη βελτίωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, με σκοπό την ταχύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. «Έχουμε χρήματα από την Ε.Ε που δεν έχουμε αξιοποιήσει ακόμα και οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να διευκολύνουμε την είσοδο νέων ναυτικών στην αγορά εργασίας», τόνισε.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ