2013-07-31 05:32:24
Φωτογραφία για Ανανεώθηκε η θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο
Δύο χώρες τήρησαν αποχή αυτή τη φορά, στην καθιερωμένη ανά εξάμηνη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ). Με 13 ψήφους υπέρ και την αποχή του Πακιστάν και του Αζερμπαϊτζάν, το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε σήμερα, για άλλους έξι μήνες, την παρουσία της Δύναμης στη νησί, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014. Το περιεχόμενο του ψηφίσματος κινείται μέσα στα πλαίσια των «ίσων αποστάσεων», δεν περιέχει «ενοχλητικές αναφορές» για την ελληνοκυπριακή πλευρά και χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους ως «πανομοιότυπο» με το προηγούμενο, στηριζόμενο στην προοπτική επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό, μέσα στο φθινόπωρο.

Με παρεμβάσεις της κυπριακής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ και τη συμβολή μονίμων μελών του ΣΑ, δεν περιέχονται στο ψήφισμα αναφορές για τις κοινές ανακοινώσεις Χριστόφια-Ταλάτ.

Μεταξύ άλλων, το νέο ψήφισμα καλωσορίζει τη μέχρι τώρα πρόοδο που επιτεύχθηκε και την προετοιμασία που γίνεται, με σκοπό να επαναρχίσουν οι συνομιλίες τον Οκτώβριο.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ