2013-08-01 15:38:02
Φωτογραφία για Ζήγρας: Παρέδιδα στον Τσοχατζόπουλο 100-150 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα!
Καταπέλτης ήταν ο Νίκος Ζήγρας κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου στην απολογία του, με την οποία «καίει» τον πρώην υπουργό.

Το «δεξί του χέρι» μίλησε για παράδοση 100-150 χιλιάδων ευρώ κάθε εβδομάδα στον εξάδελφό του, τα οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος τοποθετούσε σε χρηματοκιβώτιο στο γραφείο του, ενώ περιέγραψε λεπτομερώς την πορεία του «μαύρου» χρήματος και το πώς ζητούσε ακόμη και μέσα στη φυλακή από τον πρώην υπουργό να ομολογήσει, εισπράττοντας διαρκώς την οργισμένη του απάντηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Νίκος Ζήγρας, ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης και παραλήπτης όλων των χρημάτων, που δόθηκαν ως «μίζες» για εξοπλιστικά προγράμματα. Οταν ξεκίνησε να απολογείται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός απουσίαζε από το εδώλιο, αλλά έπειτα από πρόσκληση του προέδρου να ακούσει τα όσα του καταλογίζει ο εξάδελφός του, ο κ. Τσοχατζόπουλος επέστρεψε στην αίθουσα.


Σύμφωνα με το κ. Ζήγρα, ακόμη και η κάλυψη από τον πρώην υπουργό των εξόδων νοσηλείας του στην Γερμανία, όταν αρρώστησε βαριά, «έγινε για να μην πεθάνω πριν προλάβω να του πω για όλους τους λογαριασμούς που είχα ανοίξει για εκείνον».

Στην απολογία του κράτησε τη γραμμή που αποφάσισε να ακολουθήσει όταν ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά στον ανακριτή της υπόθεσης, αποφασισμένος να «μιλήσει για όλους και για όλα». Μάλιστα υποστήριξε πως πριν αλλάξει τη στάση του και ομολογήσει, είχε ζητήσει από τον Ακη Τσοχατζόπουλο να το κάνει εκείνος.

«Πριν ομολογήσω και αρχίσουν όλοι να με λένε «ρουφιάνο» είχα προσπαθήσει να τον πείσω να ομολογήσει», είπε και πρόσθεσε πως ακόμη και μέσα στην φυλακή παρότρυνε τον εξάδελφο του να ομολογήσει, αλλά «εισέπραττα κάθε φορά την οργισμένη άρνηση του».

Ο κ. Ζήγρας επανέλαβε όσα έχει υποστηρίξει στη συμπληρωματική του απολογία στον ανακριτή για τον ρόλο των προσώπων που έχουν άμεση εμπλοκή με την ροή του λεγόμενου «μαύρου χρήματος», τον καταζητούμενο Φουάντ αλ Ζαγιάντ, τον εκζητούμενο από τις κυπριακές Αρχές με ένταλμα του ανακριτή, πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, αλλά και τον συγκατηγορούμενό του, πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Επανέλαβε πως φοβάται για τη ζωή του και εκείνη της οικογένειάς του, ενώ περιγράφοντας τις διαδρομές των παράνομων αμοιβών που καταλογίζονται στον πρώην υπουργό, ο κ. Ζήγρας αναφέρθηκε και πάλι σε ραντεβού, όπου παραδίδονταν «μαύρες σακούλες» με χρήματα για τον υπουργό. Οπως είπε τα επίμαχα ραντεβού, όπου άλλαζαν χέρια οι σακούλες με τα μετρητά, «γίνονταν πάντα νυχτερινές ώρες στα γραφεία του κ. Τσοχατζόπουλου. «Εφτασα στο σημείο να παραδίδω στον Ακη Τσοχατζόπουλο 100-150 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα. Ο Τσοχατζόπουλος είχε στο γραφείο του ένα μεγάλο χρηματοκιβώτιο που φύλαγε τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κατηγορούμενος ήταν απόλυτος ως προς τον ρόλο του εξαδέλφου του και στις αγορές ακινήτων, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του ρόλο «εκτελεστικού οργάνου». Μάλιστα ανέφερε πως αρχικά ο πρώην υπουργός του έλεγε πως επρόκειτο για χρήματα από Αραβες επενδυτές και υπογράμμισε: «Τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν μόνο εμένα. Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα, θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα με έβρισκε κανένας».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ