2013-08-01 22:12:02
Φωτογραφία για Ιταλία: «Πρεμιέρα» για νέο μηχανισμό κατά της φοροδιαφυγής
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα στην Ιταλία ο νέος μηχανισμός για τον καθορισμό του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Με την χρήση του «Redditometro» (του Μηχανισμού για τον Καθορισμό του Εισοδήματος) το υπουργείο Οικονομικών θα ζητεί διευκρινήσεις από τους φορολογούμενους, οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα κατά 20% χαμηλότερα από τις τεκμαρτές απολαβές τους ή μικρότερα.

Για τον καθορισμό του «πραγματικού εισοδήματος», θα καταγράφεται σειρά εξόδων και δραστηριοτήτων. Από το ύψος του ενοικίου μέχρι την εγγραφή σε γυμναστήρια, τις διακοπές στο εξωτερικό, την διαμονή ακριβά ξενοδοχεία και τα έξοδα για την συντήρηση κατοικίδιων ζώων.

«Θέλουμε να πλήξουμε μόνον την πραγματική, ξεδιάντροπη φοροδιαφυγή, θα είμαστε φιλικοί προς τον πολίτη», υποσχέθηκε ο υπεύθυνος της ιταλικής υπηρεσίας είσπραξης φόρων Ατίλιο Μπέφερα.

Με το νέο αυτό σύστημα πρόκειται να ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων τριών ετών, όπως και εκείνες που θα κατατεθούν στο μέλλον. Σύμφωνα με τον Μπέφερα, οι φορολογούμενοι που τεκμαίρεται ότι έχουν βιοτικό επίπεδο υψηλότερο από αυτό που θα δικαιολογούσαν τα εισοδήματά τους θα καλούνται να αποδείξουν ότι δεν διαπράττουν φοροδιαφυγή.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ