2013-08-01 23:56:03
Φωτογραφία για Συνάντηση ΙΣΑ με Υφυπουργό Υγείας κο Μπέζα για την Αποπληρωμή των Ληξιπρόθεσμων στους Γιατρούς
Από το Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κο Μπέζα είχε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης και το ΔΣ για τα... καίρια θέματα που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ, τα ενταγμένα Ασφαλιστικά του Ταμεία και τις τραγικές καθυστερήσεις στις πληρωμές των Λειτουργών Υγείας.

Ο κος Πατούλης εξέθεσε το βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες γιατροί της Αθήνας που διανύουν τον 8ο μήνα απλήρωτοι στον ΕΟΠΥΥ και τον 3ο χρόνο απλήρωτοι στις προηγούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από τα επιμέρους Ασφαλιστικά Ταμεία που τον συνιστούν.

Ο Υφυπουργός Υγείας κος Μπέζας ενημέρωση το ΔΣ του ΙΣΑ ότι έχει δεσμευτεί 1.5 δες ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκ των οποίων τα 730 εκατομμύρια θα δοθούν σε παρόχους. Έχουν ήδη εκδοθεί τα εντάλματα για 570 εκατομμύρια, ενώ έχουν ήδη εξοφληθεί 380 εκατομμύρια.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τη χαμηλή απορροφητικότητα των επιμέρους Ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΑ στις πληρωμές, ενώ παράλληλα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και το ΔΣ ενημέρωσαν τον κο Μπέζα για τις καθυστερήσεις των Ταμείων αναλυτικά.


Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι όπως είχε αναφέρει και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Κοντός στην επίσκεψή του στα γραφεία του ΙΣΑ προ εβδομάδας, ξεκινούν οι αποπληρωμές που θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες. Αμέσως μετά τη συνάντηση του ΙΣΑ με τον Υφυπουργό, ο κος Μπέζας ανακοίνωσε ότι σήμερα μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ πληρώνονται ποσά συνολικού ύψους 163.728.527,95 ευρώ που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του πρώην ΟΠΑΔ έως και 31.12.2011. Αναλυτικότερα αφορούν:

Την προσεχή Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013 αναμένεται να πληρωθούν μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και στους λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί, επιπλέον ποσά συνολικού ύψους 26.804.896,54 ευρώ που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του πρώην ΟΠΑΔ έως και 31.12.2011, στις ακόλουθες κατηγορίες:

Επίσης κατά τη συζήτηση με το ΔΣ του ΙΣΑ, ο κος Μπέζας αποδέχθηκε την πρόταση του ΙΣΑ για κλιμακωτό rebate, βάσει ετήσιου τζίρου, ενώ όσον αφορά στο claw back, στα μέσα Οκτωβρίου του 2013, θα δημοσιευθούν τα πρώτα αποτελέσματα που θα καθορίζουν και τις δυνατότητες του claw back του Α εξαμήνου, διότι από αρχές Σεπτέμβρη προγραμματίζονται συμβάσεις με εταιρείες, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Υγείας, για τον Κλινικό Έλεγχο των δαπανών.

Στο σημείο αυτό, ο κος Πατούλης τόνισε ότι η πρόταση του ΙΣΑ περί κλινικών ελέγχων από Σώμα Γιατρών και όχι από Εταιρείες είναι η λύση που θα επιφέρει το μέγιστο και βέλτιστο αποτέλεσμα στη διαδικασία.

Σχετικά με τις Μονάδες του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, δέσμευση του Υφυπουργού, όπως είχε επανειλημμένα υποσχεθεί μετά τις εκκλήσεις του ΙΣΑ, ήταν ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των 1040 συμβασιούχων, καθώς οι Μονάδες αυτές δε θα κλείσουν, ενώ αναφορικά με τους Ασφαλισμένους, ο κος Μπέζας καθησύχασε τον ΙΣΑ ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιπλέον επιβάρυνσης των Ασφαλισμένων με 5ευρώ στην ιατρική επίσκεψη των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών.

Κατά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό, εκτός από τον Πρόεδρος κο Πατούλη, εκ μέρους του ΙΣΑ παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κος Αχιλλέας Ρέντης, ο Ταμίας του ΙΣΑ κος Φώτης Πατσουράκος, ο Γεν Γραμματέας του ΙΣΑ κος Στάθης Τσούκαλος και τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ κκ Σωτήρης Δρίτσας, Νίκος Μπατάκης και Μάριος Θεμιστοκλέους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                           ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ελπίζει σε πρόκριση ο Αστέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ελπίζει σε πρόκριση ο Αστέρας
Ήττα με 1-2 για την Ξάνθη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ήττα με 1-2 για την Ξάνθη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ