2013-08-02 08:39:04
Φωτογραφία για Οι διαφημίσεις της τηλεόρασης θα παίζουν και στο Facebook;
Αν νόμιζες ότι το Facebook σε βομβαρδίζει με διαφημίσεις, ήρθε η ώρα να ανακαλέσεις γιατί ακόμη δεν έχεις δει τίποτα.

Σύμφωνα με άτομα που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα σχέδια του Ζούκερμπεργκ και των συνεργατών του, ο βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων εξετάζει το ενδεχόμενο να προβάλλει διαφημιστικά σποτ στις Ενημερώσεις μας, τα οποία, όπως μπορείς να καταλάβεις δε θα μπορείς να αγνοήσεις.

Ωστόσο, ο συνολικός τους αριθμός δε θα ξεπερνάει τα 3 την ημέρα, ενώ η διάρκειά τους θα είναι περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Προφανώς, το Facebook θέλει διακαώς να αυξήσει τα διαφημιστικά του έσοδα και μία τέτοια κίνηση, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις θα μπορούσε να του φέρει στο ταμείο του περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια ή περίπου 1,9 εκατομμύρια Ευρώ την ημέρα.

Εκτιμάται ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της λεγόμενης prime time ζώνης ή αλλιώς της ζώνης υψηλής τηλεθέασης, όση ώρα παίζει η ανοικτή τηλεόραση, περίπου 88 με 100 εκατομμύρια τηλεθεατές είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι στο Facebook προφίλ τους κι ανεβάζουν σχόλια, φωτογραφίες ή γενικότερα είναι ενεργοί στις σελίδες του κοινωνικού δικτύου.


Συνεπώς, όπως καταλαβαίνεις, μία τέτοια «ευκαιρία» για τους ίδιους δε θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτη.

Πάντως, ο Ζούκερμπεργκ φέρεται να δήλωσε ότι ακόμα κι αν πιάσει το νέο εγχείρημα, δε θα μας κάνει πόλεμο νεύρων αυξάνοντας μελλοντικά τον αριθμό των διαφημιστικών σποτ που θα προβάλλονται μέσα από τις σελίδες του Facebook. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ