2013-08-02 10:00:08
Φωτογραφία για MINI Vision Concept> Το απόλυτο παιχνίδι!
Μετά τις κατασκοπικές λήψεις και τις επιλεκτικές διαρροές η ΜΙΝΙ παρουσίασε στην εκδήλωση MINI Design@Home την πρωτότυπη εκδοχή της νέας γενιάς του πλέον εμβληματικού της μοντέλου.

Το Vision, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε μέσω ενός τρισδιάστατου ολογράμματος, συστήνεται ως μία εξελικτική σχεδιαστική προσέγγιση των γνώριμων μοτίβων του ρετρό αυτοκινήτου «…που αναμιγνύει την κλασική σχεδίαση με μια προσανατολισμένη στο μέλλον αισθητική συνδυασμένη με τεχνολογικές καινοτομίες».

Στο μπροστινό τμήμα ξεχωρίζουν η εξαγωνική γρίλια η οποία ενσωματώνει έναν αεροδυναμικό προφυλακτήρα και τα φώτα ομίχλης. Τα οικεία στρογγυλά κεντρικά φωτιστικά σώματα που πλέον είναι, πλέον τεχνολογίας LED καταλαμβάνουν τη γνωστή τους θέση, εμπλουτισμένα με ένα δακτύλιο που εκτελεί χρέη φωτιστικών σωμάτων ημέρας.

Καθώς το βλέμμα προχωρά προς τα πίσω, ξεχωρίζουν τα προστατευτικά που διατρέχουν τους θόλους και τα κατώτερα πλευρικά τμήματα τα οποία σύμφωνα με την ΜΙΝΙ αποτελούνται από ένα υλικό που ονομάζει οργανικό μέταλλο (organo metal). Στο πίσω τμήμα διακρίνεται η αεροτομή στην κορυφή της θύρας του πορτ μπαγκάζ και οι κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης.


Ανεξαρτήτως των λεπτομερειών και τη ρετρό απήχηση της εμφάνισής του, η ΜΙΝΙ τονίζει ότι παρά το σαφή διαχωρισμό κάθε τμήματος του ΜΙΝΙ όπως προκύπτει από τους διαφορετικούς χρωματισμούς του αμαξώματος, τις σκούρες κολώνες και την οροφή, το σύνολο δίνει μια συμμετρικά αρμονική εντύπωση.

Το ίδιο έχει επιχειρήσει η ΜΙΝΙ και στο εσωτερικό του Vision το οποίο αν και διακρίνεται από την ποικιλία χρωμάτων και υλικών η εντύπωση είναι η αίσθηση ενός ενιαίου και pop συνόλου.

Από τα κυρίαρχα στοιχεία του θαλάμου είναι τα καθίσματα που ισορροπούν μεταξύ sport και lounge, η κεντρική κονσόλα που αναπαράγει τις κυκλικές φόρμες που ξεχωρίζουν εαυτόν από το ταμπλό, φιλοξενώντας τις βασικές ενδείξεις του στροφόμετρου και του ταχύμετρου.

Εκτός απο τη νέα της θέση, η κεντρική κονσόλα δίνει τη δυνατότητα παραμετροποίησης της εμφανισής και της απεικόνισης των ενδείξεων σε ένα ευρύ φάσμα επιλογών που ξεκινά από το αναλογικό ρετρό στυλ και φτάνει έως το υπερσύγχρονο τρισδιάστατο.

Στο κέντρο του ταμπλό παραμένει το στρογγυλό μοτίβο το oποίο όμως μετασχηματίζεται φιλοξενώντας τις λειτουργίες του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Στα στοιχεία που σκαρφίστηκαν οι σχεδιαστές για το πρωτότυπο ανήκουν τα πατάκια που αναβοσβήνουν μαζί με το μέρος του ταμπλό μπροστά από το συνοδηγό το οποίο η φίρμα αποτελεί MINI Disco και έχει εφοδιάζει με ανάλογους χρωματισμούς φωτισμούς και μοτίβα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η εσωτερική πλευρά των θυρών όπου, τις πατροπαράδοτες θήκες έχει αντικαταστήσει ένα μοτίβο από ελαστικά και πλαστικά μέρη στήριξης που παραπέμπουν στη βρετανική σημαία αποτίοντας φόρο τιμής στην καταγωγή του μοντέλου.
πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ