2013-08-02 12:01:05
Φωτογραφία για Απάντηση Στουρνάρα για τους κουρασμένους βουλευτές
Να διαβάσουν προσεκτικά τη συνέντευξή του στο Reuters για να αντιληφθούν ότι λεγόμενά του περί «πολιτικής κόπωσης» απευθυνόταν τους εταίρους της χώρας, κάλεσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας τους κυβερνητικούς βουλευτές που συνεχίζουν να... εξαπολύουν βολές εναντίον του, θεωρώντας ότι τους αποκάλεσε «κουρασμένους».

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι ζήτησε από τους συνεργάτες του να δημοσιοποιήσουν το πλήρες κείμενο της συνέντευξής του «για να δουν όλοι τι πραγματικά είπα». Ο υπουργός είχε μάλιστα μαζί του το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, το οποίο διάβασε στους δημοσιογράφους, για να υπερασπιστεί τη θέση του που είναι ότι με τις φράσεις που χρησιμοποίησε «ήταν σαφές ότι ήθελα να στείλω μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη πίεση από τους εταίρους για νέα μέτρα».

Ο κ. Στουρνάρας είχε πει στη συνέντευξη ότι «ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι πολιτικός και όχι οικονομικός και σχετίζεται με την κόπωση των βουλευτών» και είχε προσθέσει: «Οι βουλευτές αντικατοπτρίζουν τον μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα στον δρόμο
. Πρέπει να πιστέψουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Εάν το πιστέψουν, τότε μπορεί να συνεχίσουν να ψηφίζουν τα λίγα απαραίτητα μέτρα που έχουν απομείνει. Εάν δεν πιστέψουν, τότε δεν θα ψηφίσουν. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος».

«Εγώ δεν μίλησα ποτέ για κουρασμένους και δεν καταλαβαίνω τι μήνυμα θέλουν να στείλουν όλοι αυτοί που δηλώνουν ξεκούραστοι», είπε ο υπουργός Οικονομικών και μεταξύ αστείου και σοβαρού συμπλήρωσε: «Εκτός αν θέλουν να πουν στην κυρία Λαγκάρντ και στους Ευρωπαίους “αντέχουμε, ζητήστε να ψηφίσουμε και άλλα μέτρα”…».

Νωρίτερα, πάντως, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής πριν από τις διακοπές, βουλευτές της ΝΔ άσκησαν σκληρή κριτική στον κ. Στουρνάρα, συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των επικριτικών δηλώσεων που είχε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας η επίμαχη συνέντευξη.

Κακλαμάνης: Δεν θα ανατρέψουμε, θα αλλάξουμε τον Στουρνάρα

Πιο αιχμηρή υπήρξε η τοποθέτηση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος, ενόψει του απογευματινού υπουργικού συμβουλίου, ζήτησε από τους παριστάμενους υπουργούς στη συνεδρίαση της Βουλής να μεταφέρουν στον κ. Στουρνάρα ότι «με τα όσα λέει και πράττει ο κ. Στουρνάρας, αν ευελπιστεί ότι θα τον ανατρέψουμε, ματαιοπονεί. Απλά θα τον αλλάξουμε. Και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε».

Επίσης ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι «οι βουλευτές της Ν.Δ δεν αντιλαμβανόμαστε το κοινοβουλευτικό έργο, ως τεστ κοπώσεως, αλλά ως άθλημα ευθύνης» και συμπλήρωσε: «Οι βουλευτές σταθήκαμε όρθιοι. Δεν έχουμε κόπωση αλλά προβληματισμό. Πρέπει και κάποιοι Υπουργοί να δουν αν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους και τις προβλέψεις που δεν επιβεβαιώνονται. Προβληματισμένοι είμαστε αλλά θα αντέξουμε».

Αντίστοιχες αιχμές υπήρξαν από τους κυρίους Γιώργο Βλάχο και Γιώργο Ορφανό που προστέθηκαν σε έναν όλο και μακρύτερο κατάλογο «γαλάζιων» βουλευτών που δεν χάνουν ευκαιρία να στρέφουν τα πυρά τους κατά του κ. Στουρνάρα, εναντίον του οποίου στράφηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Πάρης Κουκουλόπουλος.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ