2013-08-02 19:46:03
Φωτογραφία για «Βαθμολογική προαγωγή για τους λιμενικούς» - Παρέμβαση Αυγενάκη προς Βαρβιτσιώτη
Από το Γραφείο Τύπου

Στη βαθμολογική προαγωγή των Λιμενικών, από την οποία δεν προκύπτει καμία... οικονομική επιβάρρυνση –αναδρομική ή μελλοντική- αναφέρεται σε παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διαβιβάζοντας σχετική επιστολή.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή των Λιμενικών, «με την προτεινόμενη τροπολογία επιτυγχάνεται ισονομία των προερχομένων στελεχών από Λιμενοφύλακες των 33ου και 34ου Σχολείων Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ με το 32ο που κατατάχθηκε το 1996 και αποτελείτο αποκλειστικά από στελέχη προερχόμενα από Λιμενοφύλακες η εξέλιξη των οποίων ρυθμίστηκε με το άρθρο 16 παρ. 19 του Ν. 3922/2011».

Από την παραπάνω προσθήκη, δεν προκύπτει οικονομική επιβάρυνση, καθότι η μισθολογική προαγωγή ήδη έχει συντελεστεί. Συνεπώς το περιεχόμενο της παραπάνω προσθήκης αφορά μόνο σε βαθμολογική – ηθική αποκατάσταση των στελεχών. Άλλωστε όπως αναφέρεται και στην προσθήκη, δεν υφίσταται και δεν διεκδικείται καμία λήψη αναδρομικών αποδοχών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα, ενώ αποκαθίσταται το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ισονομίας ανάμεσα στα στελέχη με παρόμοια προσφορά και προσόντα στο Λ.Σ που είχαν την πρόθεση να εξελιχθούν και το νομοθετικό πλαίσιο δεν τους το επέτρεπε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ