2013-08-02 20:40:22
Φωτογραφία για Πάτρα: Καταργούν το ΚΕΤΧ - Βγάζουν σε διαθεσιμότητα 10 εκ των 19 υπαλλήλων, με ειδικότητα εκπαιδευτή
Από την ...πίσω πόρτα αποδυναμώνουν το ΚΕΤΧ με την μέθοδο της διαθεσιμότητας και αντί για αναβάθμιση ανατέλλει στον ορίζοντα διάλυση. Από τους 19 εργαζόμενους του ΚΕΤΧ βγαίνουν στην διαθεσιμότητα 10 άτομα - όλοι εκπαιδευτές- καταργώντας επί της ουσίας το ΚΕΤΧ ως κέντρο εκπαίδευσης, παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ΚΕΤΧ χωρίς ΚΕΤΧ και για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα είναι ανάστατοι και εξοργισμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις περί θέσης σε Διαθεσιμότητα-Κινητικότητα 500 συναδέλφων τους πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Άμυνας με χρονικό ορίζοντα Αύγουστο-Σεπτέμβρη 2013, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 από το ΚΕΤΧ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Η πρωτοφανής αυτή απόφαση της κυβέρνησης, ακολουθώντας τις εντολές και οδηγίες της τρόικα, έρχεται να διαψεύσει πανηγυρικά τις προ δύο εβδομάδων δηλώσεις του υπουργού κ
. Αβραμόπουλου ότι το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας, καθώς και τις διαβεβαιώσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων ότι δεν θα επιτρέψουν την αποδυνάμωση της άμυνας της χώρας από το έμπειρο, πολύτιμο και εντελώς εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό της.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τι μέλλον περιμένει το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου, δεδομένου ότι ακολουθούν άλλες 12.500 διαθεσιμότητες μέχρι τέλος Δεκέμβρη 2013 και άλλες 25.000 για όλο το 2014. Επειδή είναι σίγουρο ότι διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση σε οκτώ μήνες (όλοι ξέρουμε ότι η περιβόητη κινητικότητα απλά χρυσώνει το χάπι για ένα ελαχιστότατο ποσοστό από τους 50.000 «διαθεσίμους»), η πιο πάνω απόφαση αφανίζει μια ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων στην Εθνική Άμυνα, οδηγεί τις οικογένειές τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση και καταφέρνει να αποδυναμώσει Στρατιωτικά Εργοστάσια, Ναυστάθμους και Υπηρεσίες άκρως εξειδικευμένο αναντικατάστατο προσωπικό.

Οι διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Υπουργείο Άμυνας σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων (λόγω μεγάλου μέσου όρου ηλικίας του πολιτικού προσωπικού, που ποτέ δεν ανανεωνόταν) και της μειωμένης κάλυψης των υφιστάμενων οργανικών θέσεων, υποβαθμίζουν και μειώνουν το Έργο και την Αποστολή της Άμυνας της χώρας.

Οι εξελίξεις αυτές, που αποδυναμώνουν ακόμα πιο πολύ τη θέση του ΚΕΤΧ, στερώντας το από την πλειοψηφία των εκπαιδευτών του και το οδηγούν σε αδυναμία εκτέλεσης με ικανοποιητικό τρόπο του εκπαιδευτικού του έργου, φέρνουν ακόμα πιο κοντά το κλείσιμο του ΚΕΤΧ, παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας (ακόμα και μέσα στη Βουλή) για παραμονή και αναβάθμισή του.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο σε κάθε απόλυση, με τον ίδιο έντονο τρόπο που αντιδράσαμε στις πρόσφατες σκέψεις για κλείσιμο-μεταφορά του ΚΕΤΧ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν δεχόμαστε αποφάσεις που αποδυναμώνουν την άμυνα της χώρας και

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν εμπιστευόμαστε κανένα πλέον, μετά τις διαψεύσεις των πρόσφατων διαβεβαιώσεων και υποσχέσεών τους και

ΚΑΛΟΥΜΕ την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να αναλάβει τις ευθύνες της, να υψώσει το ανάστημά της και να προστατέψει την Άμυνα της χώρας και όσους κοπιάζουν γι αυτό το σκοπό.

Η εκμηδένιση του παράγοντα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και η πρόταξη των ψυχρών αριθμών έναντι αυτού δεν μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών."

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ
Φρόντισε τα χέρια σου
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φρόντισε τα χέρια σου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ