2013-08-03 14:34:05
Φωτογραφία για Σκουπίδια στην Hλεία: Παράταση στο αδιέξοδο...
Όπως ήταν αναμενόμενο, η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας πήρε παράταση (μέχρι 30-09-2013). Μοναδικός σκοπός είναι να συνεχιστεί η μεταφορά των σύμμικτων απορριμμάτων στην παραποτάμια θέση «Λίμνες Βώλακος» όπου αυτά θάβονται - ενώ η αρχική έγκριση μιλούσε για δεματοποίηση.

Αντιλαμβανόμαστε το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η Ηλεία με ευθύνη των Δημοτικών Αρχών και της Νομαρχίας - τώρα Περιφερειακής Ενότητας. Η απόφαση, όμως, σημειώνει ότι η παράταση δόθηκε «προκειμένου να περατωθούν οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης, - από τη συσσώρευση απορριμμάτων σε διάφορα σημεία των δύο Δήμων». Τι ενέργειες κάνουν, λοιπόν, οι δύο Δήμοι πέρα από το να περιμένουν το «εργοστάσιο»; Ποιες οι πρωτοβουλίες τους για να μειώσουν το πρόβλημα, αξιοποιώντας κονδύλια για κομποστοποίηση, ανακύκλωση και μείωση του όγκου των απορριμμάτων; Ετοιμάζουν, έστω, κάτι για την επόμενη προγραμματική περίοδο; Τι κάνουν ώστε να δικαιούνται κατανόηση;

Το πρόβλημα των απορριμμάτων λύνεται μόνο εκεί που δημιουργείται: στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να ρίχνει αλλού τις ευθύνες.

Οικολογική Δυτική Ελλάδα

Κώστας Παπακωνσταντίνου

Περιφερειακός Σύμβουλος, Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ