2013-08-03 18:05:03
Φωτογραφία για Αδέσποτες σφαίρες ανεβάζουν την ένταση στην παραμεθόριο Συρίας-Τουρκίας
Ένας 45χρονος άντρας έχασε την ζωή του τις τελευταίες ώρες από μια αδέσποτη σφαίρα που έπεσε από την πλευρά της Συρίας μέσα στο κέντρο της παραμεθόριας τουρκικής κοινότητας Τσεϊλανπιλάρ, ανέφεραν τοπικές πηγές της ασφάλειας. Ο Ραμαζάν Ζεϊμπέλ υπέκυψε στο μοιραίο στο νοσοκομείο.

Στην άλλη πλευρά της μεθορίου στη συριακή παραμεθόρια κοινότητα Ρας αλ-Αϊν η κατάσταση είναι τεταμένη και ο 45χρονος έγινε ο τέταρτος στη σειρά Τούρκος που έχασε από αδέσποτο βλήμα την ζωή του μέσα σε περίπου 45 μέρες.

Στην Ρας αλ Αϊν Κούρδοι συμβιώνουν με Άραβες αλλά και άλλες εθνότητες.

Οι Αραβες, έχουν συμπήξει το σκληροπυρηνικό σουνίτικο ΄Μέτωπο αλ-Νούσρα΄ και μετά από αυτήν την κίνηση οι Κούρδοι τους πολεμούν.

Το τελευταίο τρίμηνο, με την προσοχή των καθεστωτικών δυνάμεων λόγω εμφυλίου στραμμένη αλλού, οι Κούρδοι έχουν αυξήσει αισθητά τον δικό τους έλεγχο σε θυλάκους μέσα στο έδαφος της Συρίας, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Ρόιτερς. Παραδείγματος χάρη το τελευταίο δεκαπενθήμερο, έχουν πλέον αποκτήσει τον έλεγχο στην Ρας αλ Αϊν, προσθέτει το ίδιο πρακτορείο.


Συνεπεία αυτού του γεγονότος, το ανωτέρω σουνίτικο μέτωπο είχε αναδιπλωθεί τέσσερα χιλιόμετρα δυτικότερα, στην παρακείμενη κοινότητα Τελ Χαλάφ.

Από εκεί, με όλμους βομβάρδιζαν οι δυνάμεις του μετώπου την Ρας αλ Αϊν τις λίγες τελευταίες ημέρες.

Ας σημειωθεί ότι οι τούρκοι στρατιώτες, όταν υπάρξει θύμα αδέσποτου βλήματος προερχόμενου από την Συρία, ανοίγουν πυρ προς την γειτονική χώρα, όπως ακριβώς έγινε την νύκτα και από την Τσεϊλανπιλάρ.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ