2013-08-03 21:56:02
Φωτογραφία για Αναβρασμός στα νοσοκομεία Δερματολογικό, «Παναγία» και Λοιμωδών από το χαρτί για διαθεσιμότητα...
...Σε πρώτη φάση μόνο για το «ΙΚΑ Παναγία» – Θα επανεξεταστεί η λειτουργία των άλλων δυο.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία Δερματολογικό, «Παναγία» και Λοιμωδών, μετά την παραλαβή ενός εγγράφου που έφτασε με τη μορφή κατεπείγοντος προχθές μεσημέρι και στο οποίο ζητούνταν από τους υπαλλήλους να καταθέσουν άμεσα τα χαρτιά τους σε περίπτωση που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες που εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα.

Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους οι οποίοι άμεσα προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο υπουργείο και να λάβουν απαντήσεις σχετικά με το τι σχεδιάζεται να συμβεί.

Χθες το πρωί, όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων (Δερματολογικό), Κωνσταντίνα Καριώτου, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση μεταξύ των εργαζομένων, ενώ στη συνέχεια είχαν επικοινωνία με το υπουργείο, από το οποίο ενημερώθηκαν πως σε πρώτη φάση δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας τα νοσοκομεία «Δερματολογικό» και «Λοιμωδών», ενώ έχουν συμπεριληφθεί τα 6 νοσοκομεία της Αθήνας και από τη Θεσσαλονίκη μόνο το "ΙΚΑ Παναγιάς".


«Μπορεί να μας διαβεβαίωσαν πως δεν μας έχουν συμπεριλάβει στην πρώτη φάση διαθεσιμότητας όμως, δεν εφησυχάζουμε καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και κανείς δεν μπορεί να τις προβλέψει. Αυτό που είναι σίγουρο πάντως, είναι πως το καλοκαίρι θα συνεχίσει να είναι θερμό, ενώ προβλέπεται και ένας θερμός Σεπτέμβριος, αφού είναι πιθανόν να ξεκινήσει η δεύτερη φάση, παρά την πληροφορία που έχουμε πως προβλέπεται να ξεκινήσει το 2014», ανέφερε στο «Thousandnews.gr», η κ. Καριώτου.

Παράλληλα τόνισε πως «αυτό που μας κάνει κάπως αισιόδοξους, είναι το γεγονός πως μάλλον τα δύο νοσοκομεία (Λοιμωδών και Δερματολογικό), που είναι και τα μοναδικά στη Βόρεια Ελλάδα με τη συγκεκριμένη εξειδίκευση, θα αλλάξουν χρήση. Μας είπαν συγκεκριμένα πως πιθανόν να επανεξεταστεί η αλλαγή χρήσης τους από κέντρα υγείας αστικού τύπου».

Εν τω μεταξύ να σημειωθεί πως μόλις την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν τα σχέδια των διοικήσεων για μετατροπή του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών) και του Δερματολογικού σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου και μόλις την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για 1500 άτομα από τον τομέα της υγείας που θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας.

thousandnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ΑΧΕΠΑ εκπέμπει SOS για αίμα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ΑΧΕΠΑ εκπέμπει SOS για αίμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ