2013-08-04 04:18:05
Φωτογραφία για Πολλαπλασιάζονται οι φιλόξενοι χώροι για τις θηλάζουσες μητέρες
Κάποια μεμονωμένα περιστατικά «διωγμού» των θηλάζουσων μαμάδων από δημόσιους χώρους ήταν αρκετά για να... ενισχυθεί το «κίνημα» που στηρίζει το θηλασμό και διεκδικεί το δικαίωμα να μπορεί το κάθε μωρό να τραφεί, όταν το θελήσει και το χρειαστεί.

Άλλωστε «ο θηλασμός είναι μια τέχνη μαγική που δεν υπακούει σε ωράρια και σημεία. Είναι δικαίωμα της κάθε μητέρας να είναι ελεύθερος πάντα και παντού» - λένε οι μανούλες που έχουν βιώσει το μεγαλείο της Φύσης. Αρκετές εξ αυτών πρωτοστάτησαν στο να γίνει το Ηράκλειο μια πόλη φιλική όχι … γενικώς κι αορίστως για τους δημότες της, αλλά συγκεκριμένα για τις θηλάζουσες μητέρες και τα μωρά τους.

Εδώ και λίγους μήνες, «το Ηράκλειο Καλωσορίζει το Θηλασμό» ανοίγοντας το δρόμο στην απενοχοποίηση του θηλασμού. Ολοένα και περισσότερα είναι τα καταστήματα της πόλης που αγκαλιάζουν την προσπάθεια αυτή, ενώ στο «χορό» έχει μπει και το δημαρχείο Ηρακλείου, που με μια πανηγυρική εκδήλωση άνοιξε τις πόρτες του στις θηλάζουσες μητέρες.

Το παράδειγμα ακολούθησε και το Ρέθυμνο, ενώ άλλος ένας Δήμος της Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τις θηλάζουσες μητέρες: ο δήμος Χανίων και συγκεκριμένα το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Γραφείο Τουρισμού) σε συνεργασία με την ομάδα "Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού θηλασμού", έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση φιλόξενων χώρων σε εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης και φαρμακεία, που θα αποτελέσουν σημεία θηλασμού για τις θηλάζουσες μητέρες.

madeincreta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ