2013-08-04 10:03:43
Φωτογραφία για ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΤΖΕΡΑΡΝΤ!
Το ποσό των 115.000 ευρώ προσέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο ίδρυμα του Τζέραρντ, με τους Άγγλους να κάνουν εγκωμιαστικά σχόλια.

Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr", όταν ο δημοσιογράφος της "Echo", Τζέιμς Πιρς, μετέδωσε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δώρισε το ποσό των 100 χιλ. λιρών, δηλαδή 115 χιλ. ευρώ στο Steven Gerrard Foundation. Επρόκειτο για μία κίνηση που διέρρευσε στο πλαίσιο γκαλά που έγινε μετά το ματς και απέσπασε πολλά εγκώμια από τους Άγγλους που γενικότερα είχαν να πουν μόνο θετικά λόγια για την κίνηση αυτή και τις εν γένει πρωτοβουλίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της διοίκησής της.

Λίγο μετά η Λίβερπουλ ανέβασε την είδηση αυτή στο επίσημο twitter της, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία: «Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δώρισε απόψε 100.000 λίρες στο ίδρυμα του Στίβεν Τζέραρντ. Αυτό δείχνει μεγάλο επίπεδο από την μεριά του».

Έτσι και αλλιώς ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων είχε αποφασίσει, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, να δωρίσει όλα τα χρήματα που αναλογούσαν στον Ολυμπιακό (ποσοστό επί των εισπράξεων) σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.


Η Λίβερπουλ άλλωστε δίνει όλα τα έσοδα από το παιχνίδι του Σαββάτου στο Άνφιλντ στο ίδρυμα που έχει ιδρύσει ο Τζέραρντ, το Steven Gerrard Foundation που στέκεται δίπλα στα παιδιά που έχουν την ανάγκη όλων μας. Το Steven Gerrard Foundation (SGF) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 και σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Με τον αρχηγό των «κόκκινων» να δείχνει με κάθε ευκαιρία την ευαισθησία του γύρω από τα παιδικά προβλήματα πάσης φύσεως, το ίδρυμα συγκεντρώνει χρήματα.

Χρήματα τα οποία πηγαίνουν σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, οικογενειακά προβλήματα, ζουν στον δρόμο ή δεν χαίρουν της αναγκαίας ιατρικής περίθαλψης ή εκπαίδευσης. Σε συνεργασία και με άλλους οργανισμούς, το ίδρυμα δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, με ιδιαίτερη φροντίδα για τη γενέτειρα του παίκτη, το Λίβερπουλ.

Η αποστολή των ερυθρόλευκων ήταν καλεσμένη το βράδυ του Σαββάτου σε ειδική εκδήλωση που γινόταν από τον Στίβεν Τζέραρντ μετά τη φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ολυμπιακό στο Άνφιλντ. Στο περιθώριο αυτής μάλιστα ο Άγγλος άσος μίλησε με τον κ. Μαρινάκη, ευχαριστώντας τον για τη δωρεά του.

Ο Τζέραρντ ήταν πλήρως ενημερωμένος για το κοινωνικό πρόσωπο των ερυθρόλευκων. «Γνωρίζω πολύ καλά την φιλανθρωπική δράση της ομάδας σας που είναι και μεγάλη και σημαντική», μετέφερε στον κ. Μαρινάκη ο Τζέραρντ, που τον ενημέρωσε παράλληλα πως θα έρθει άμεσα στην Ελλάδα για τις ανάγκες του ιδρύματος που έχει.

Επίσης η συνεργασία των δύο πλευρών θα αποκτήσει ευρύτερο και πιο μεγάλο χαρακτήρα. Δηλαδή θα υπάρξει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πιο μεγάλη συνεργασία στο άμεσο μέλλον. Η κουβέντα των δύο ανδρών έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και κράτησε αρκετά λεπτά. Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης οι ερυθρόλευκοι ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν για την Αθήνα καθώς στις 7 Αυγούστου υπάρχει το ματς με την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ