2013-08-04 12:22:04
Φωτογραφία για Αδελφοί Μουσουλμάνοι: Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την επιστροφή του Μόρσι
Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, καθώς ανακοίνωσαν ότι... εξακολουθήσουν να απαιτούν την επιστροφή του στην εξουσία, έπειτα από τις επαφές που είχαν χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ουΐλιαμ Μπερνς.

Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης (PLJ), πολιτικός βραχίονας των Αδελφών Μουσουλμάνων, αναφέρει πως είναι προσηλωμένο σε μία «διαδικασία νομιμότητας που θα συνομολογεί την επιστροφή του προέδρου, την αποκατάσταση του Συντάγματος και της Σούρα (Άνω Βουλής)».

Σε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι εκπρόσωποι της συμμαχίας των ισλαμιστικών παρατάξεων συναντήθηκαν με τον Μπερνς χθες το πρωί.

Η απρογραμμάτιστη επίσκεψη του Μπερνς εμφανίζεται ως μία από τις ύστατες προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί μια αιματοχυσία ανάμεσα στην αστυνομία και στους χιλιάδες οπαδούς των Αδελφών Μουσουλμάνων, που έχουν καταλάβει τις πλατείες του Καΐρου κατά τον τελευταίο μήνα, καταγγέλλοντας την επέμβαση του στρατού.


«Δηλώνουμε πως θα αποδεχθούμε κάθε πολιτική λύση που θα προτείνεται στη βάση της συνταγματικής νομιμότητας και της καταδίκης του πραξικοπήματος», ανέφερε η ισλαμιστική παράταξη και άφησε να εννοηθεί ότι η επίσκεψη Μπερνς, η οποία ακολούθησε ανάλογες πρωτοβουλίες και άλλων δυτικών παραγόντων, δεν έχει συμβάλει στην αλλαγή της στάσης της.

Το PLJ καυτηρίασε επίσης με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, σύμφωνα με τον οποίον «ο αιγυπτιακός στρατός απεκατέστησε τη δημοκρατία» με την ανατροπή του Μόρσι.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως οι διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι θα συνεχίσουν να οργανώνονται σε φιλειρηνικό πνεύμα και καταδικάζονται οι βιαιοπραγίες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ