2013-08-04 16:38:05
Φωτογραφία για Ο 13χρονος ΔΕΝ είναι φονιάς. Είναι παιδί και πρέπει να το σώσουμε
του Στρατή Μαζίδη

Αυτό που συνέβη στην Ηλεία με την ουσιαστική δολοφονία των δύο μικρών παιδιών είναι πραγματικά σοκαριστικό και οφείλουμε να ευχηθούμε ο καλός Θεός να τους χαρίσει εκεί ψηλά όλα όσα δε θα καταφέρουν να... ζήσουν σε αυτή τη ζωή καθώς επίσης και να στηρίξει την οικογένειά τους.

Μέσα σε αυτή την οικογένεια συγκαταλέγεται και ο 13χρονος “φονιάς” όπως κάποιοι εξυπνητζήδες τον χαρακτήρισαν με πηχιαίους τίτλους στα blogs τους.

Ναι ο 13χρονος παρέσυρε και πέταξε στο ποτάμι τα ανηψάκια του. Τρομερό. Φρικτό. Απάνθρωπο αλλά νομίζω πως όσοι έχουν παιδιά, έχουν δει πως πολλές φορές ανταγωνίζονται ή ζηλεύουν το ένα το άλλο, έστω και σε αυτή την ακραία περίπτωση θα δυσκολευτούν να χαρακτηρίσουν ένα παιδί ως φονιά.

Δηλαδή έχει ένα μαχαίρι και θα μας ξεκοιλιάσει όλους;

Τα παιδιά πολλές φορές δεν έχουν συναίσθηση των πράξεών τους όσον αφορά τις συνέπειες. Πόσες φορές δεν έχουμε προλάβει όλοι τα παιδιά μας για κάτι επικίνδυνο που σκέπτονταν να δοκιμάσουν; Το παιδί αυτό το μόνο που έβλεπε ήταν ο πατέρας του το παραμελούσε προς όφελος των εγγονών του.


Μονάχα αυτό είχε σημασία. Τα άλλα περιττεύαν. Και η λύση στο παιδικό μυαλό του; Απλοϊκή. Τα ρίχνω στο ποτάμι να πάνε να φύγουν. Αλλά και καταστροφική. Αν θέλετε τη δική μου γνώμη μάλλον δεν είχε ιδέα τι πραγματικά έκανε. Περισσότερο τα ξεφορτωνόταν.

Με τον τρόπο αυτό θα κέρδιζε τον πατέρα του πίσω.

Το ερώτημα που τίθεται αβίαστα είναι, είχε δώσει δείγματα πως ζηλεύει; Διότι μοιάζει λίγο περίεργο να συμπεριφερόταν φυσιολογικά και ξαφνικά να τα οδήγησε στο θάνατο. Τότε οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι θα έχουν δύσκολο έργο.

Πολλά περισσότερα βέβαια θα μπορούσαμε να αναλύσουμε και να παραθέσουμε. Όμως δε θα αλλάξει απολύτως τίποτε. Δεν έχουμε τη δυνατότητα ως κοινωνία, πολιτεία, περιβάλλον κτλ να επηρρεάσουμε κάτι στα όσα δραματικά ήδη έγιναν.

Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο. Να σώσουμε τουλάχιστον τον 13χρονο. Αυτός είναι ακόμη ζωντανός και σιγά σιγά θα αρχίσει να συνέρχεται. Τότε θα αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι αφαίρεσε δύο ζωές.

Τι θα κάνουμε; Θα τον χαρακτηρίσουμε πανεύκολα “φονιά” για να πουλήσουμε, θα ζητήσουμε την παραδειγματική του τιμωρία για να καταστραφεί μέσα στα αναμορφωτήρια ή θα απαιτήσουμε ως γονείς τη σωτηρία του μέσα από ένα άλλο δρόμο;

Θάνατος ή Θεραπεία;
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ