2013-08-04 22:30:40
Φωτογραφία για Στις 25 Αυγούστου η δίκη 6 ηγετικών στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων
Για τις 25 Αυγούστου ορίστηκε η δίκη των έξι ηγετικών στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της οργάνωσης Μοχάμεντ Μπαντίε και οι δύο υπαρχηγοί του, ο Χαϊράτ αλ Σάτερ και ο Ράσαντ Μπαγιούμι, μετέδωσε σήμερα το αιγυπτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena. Ο Μπαντίε, που διαφεύγει της σύλληψης, και οι δύο υπαρχηγοί του οι οποίοι κρατούνται από τις αρχές, κατηγορούνται για υποκίνηση σε δολοφονία. Οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι -- οι δύο από αυτούς είναι καταζητούμενοι -- κατηγορούνται για φόνο.

Οι κατηγορίες αυτές αφορούν το θάνατο οκτώ διαδηλωτών κατά τη διάρκεια επίθεσης στην έδρα της πανίσχυρης αδελφότητας στο Κάιρο, στις 30 Ιουνίου, τρεις ημέρες πριν από την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό.

Οι δικαστικές αρχές έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος 300 μελών της αδελφότητας, μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον Μπαντίε. Οι Σάτερ και Μπαγιούμι συνελήφθησαν στις αρχές Ιουλίου και κρατούνται στη φυλακή Τόρα, στα προάστια του Καΐρου. Ο ίδιος ο Μόρσι κρατείται επίσης, σε μυστική τοποθεσία, από τον στρατό.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ