2013-08-08 17:28:04
Φωτογραφία για Το ΣΔΟΕ είχε... ράμματα για τη «γούνα» του εστιατορίου!
Οργανωμένο σχέδιο κι όχι αυθόρμητη αντίδραση ήταν, καθώς φαίνεται, ο ξεσηκωμός των θαμώνων της επιχείρησης στις Αρχάνες εναντίον των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, που ανήμερα της γιορτής του Αφέντη Χριστού, μετέβησαν στην περιοχή για ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ μετέβη στην περιοχή, έχοντας πληροφορίες για επιχειρήσεις που, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποτελούσαν ... παράδεισο παραβάσεων και φοροδιαφυγής, σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε η μη έκδοση αποδείξεων να φαντάζει ... πταίσμα!

Πίσω από το επεισόδιο, εκτιμά το τοπικό ΣΔΟΕ, κρύβεται η προσπάθεια αποφυγής κάθε ελέγχου στις επιχειρήσεις της περιοχής προκειμένου να μην ... αποκαλυφθούν κι άλλα!

Αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι επιχείρηση είχε ελεγχθεί το 2012 από το ΣΔΟΕ, που τότε διαπίστωσε ότι ως τις 31 Μαρτίου του 2012 δεν είχε καταβληθεί ΦΠΑ ύψους 6.000 ευρώ. Ούτε όμως, κατόπιν των σχετικών συστάσεων πληρώθηκε η οφειλή, ενώ μετά το επεισόδιο αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε καταβληθεί ΦΠΑ ούτε για το 2013, ενώ ζήτημα φαίνεται πως υπήρχε και σε σχέση με το καθεστώς εργασίας των ατόμων που απασχολούνταν στο μαγαζί.


Σε ό,τι αφορά τη σφράγιση του μαγαζίου, οι διαδικασίες προβλέπουν μια διαδικασία σύνταξης αναφοράς από τους ελεγκτές, η οποία υποβάλλεται στην υπηρεσία κι από εκεί στη Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών που με τη σειρά της την παραπέμπει στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είναι και αρμόδιος για την απόφαση επί της ποινής. Η μόνη περίπτωση να σφραγιστεί το κατάστημα άμεσα είναι με εντολή από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στασινόπουλο ή από τον υπουργό.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ