2013-08-27 22:37:03
Φωτογραφία για 5οροφη πολυκατοικία θα έχτιζαν τα απορρίμματα της Πύλης!
Στην τύχη του είχε αφεθεί, σημείο - βιτρίνα της πόλης, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, και μέσα σε... αρχαιολογική ζώνη, ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης στην πύλη του Αγίου Γεωργίου, όπως ανέδειξε το MadeinCreta, με σχετικό ρεπορτάζ.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση μετρήθηκε και σε αριθμούς, συγκεκριμένα σε όγκο απορριμμάτων, και τα μετρήσιμα στοιχεία ... δεν τιμούν κανέναν.

Όταν τα μηχανήματα και τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου πήγαν στην πύλη του Αγίου Γεωργίου για να κάνουν την αποκομιδή των απορριμμάτων που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, στην αρχή δεν εκτίμησαν στην κατάσταση.

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Μόνο όταν άρχισαν να πηγαινοέρχονται το τετραξονικό και το τριαξονικό, να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν, έγινε αντιληπτή η πλήρης εγκατάλειψη που είχε ο χώρος.

Κλαδιά, μπάζα και σκουπίδια είχαν σχηματίσει μικρούς λόφους, ενώ ο όγκος τους ανερχόταν στα 241 κυβικά μέτρα! Αν αυτή η ποσότητα ήταν μπετόν, θα μπορούσε να χτίσει 5όροφη πολυκατοικία με τον κάθε όροφο να υπολογίζεται ... στα 120 τμ!


Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Κυπραίο, για την αποκομιδή χρειάστηκε να κάνει 8 δρομολόγια ένα τετραξονικό χωρητικότητας 17 κυβικών μέτρων και 7 δρομολόγια ένα τριαξονικό χωρητικότητας 15 κυβικών μέτρων.

 ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Και φυσικά για αυτή την κατάσταση δεν ευθύνονταν μόνο οι αθίγγανοι που το τελευταίο διάστημα διέμεναν στο χώρο και είχαν πετάξει εκεί τα σκουπίδια τους.

Αυτό είναι έργο πολλών και αγνώστων που θεώρησαν ότι αυτός ο χώρος είναι διαθέσιμος και για τη ρίψη μπάζων, κλαδιών και πολλών άλλων απορριμμάτων.

«Τέτοια κατάσταση ούτε σε χωματερή!», είπε ο κ. Κυπραίος, που δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι υπεύθυνοι ούτε καν να εικάσει πότε ο χώρος καθαρίστηκε για τελευταία φορά.

Το ερώτημα είναι, τώρα, για πόσο καιρό θα μείνει ο χώρος καθαρός, αφού ήδη τρεις ημέρες μετά τον καθαρισμό του χώρου κάτι μπουκάλια που δεν τοποθετήθηκαν στον κάδο απορριμμάτων, «στολίζουν» το χώρο.

Όσον αφορά στις οικογένειες των αθίγγανων, όλες έφυγαν εκτός από μια που έχει έρθει από άλλο μέρος της Ελλάδας, σύμφωνα με τον κ. Κυπραίο, αλλά η απομάκρυνσή της είναι δουλειά της αστυνομίας, όπως είπε.

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ