2013-08-29 15:53:08
Φωτογραφία για Ένας Λέσβιος στα αστέρια του ΝΒΑ!
Ένα νέο και σπουδαίο κεφάλαιο ανοίγεται για τον 18χρονο μπασκετμπολίστα Μάρκο Ψημίτη, ο οποίος αφήνει τη Λέσβο και τον Παπάδο Γέρας, με τον οποίο αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική, και μετακομίζει στην Αμερική και στην ακαδημία «Φοίνιξ».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ ο μικρός και ταλαντούχος αθλητής θα συμμετάσχει στην αθλητική προπαρασκευαστική ακαδημία «Φοίνιξ» στην Αριζόνα, εκεί όπου όλα τα χρόνια αναδείχτηκαν οι καλύτεροι μπασκετμπολίστες και θα πάει με υποτροφία, η διάρκεια της οποίας θα είναι για ένα χρόνο περίπου, ενώ την ερχόμενη άνοιξη θα γίνει η τελική επιλογή από όλους τους παίκτες που θα είναι εκεί.

Ο Μάρκος Ψημίτης θα αγωνιστεί σε ομάδα που θα κάνει ταξίδια σε δέκα πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ θα παρακολουθείται στενά από τους προπονητές και τους σκάουτερς ομάδων, οι οποίοι αν κρίνουν ότι έχει τα προσόντα και τις αγωνιστικές ικανότητες, τότε θα του κάνουν πρόταση να φοιτήσει σε κολέγιο. Ο μικρός θα αγωνιστεί σε 60 παιχνίδια και μέσα από αυτά, θα κριθεί αν αξίζει. Για τον ίδιο πάντως, αυτή η πρόταση - πρόσκληση είναι η μεγαλύτερη και χαίρεται πολύ που θα βρεθεί στη μεγαλύτερη ακαδημία του κόσμου.

Από την άλλη και η ευθύνη του είναι μεγάλη, αφού θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει ταλέντο, εκπροσωπώντας και τον τόπο του. Η αναχώρηση του Μάρκου Ψημίτη για το υπερατλαντικό ταξίδι, θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

lesvospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ