2012-04-08 21:49:37
Φωτογραφία για Τα τσουχτερά ναύλα και όχι η απεργία των ναυτικών ευθύνονται για την πτώση της κίνησης προς τα νησιά
Γράφει ο Βασίλης ΤζήμτσοςΗ μαύρη προπαγάνδα σε βάρος των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών, συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Βουλευτές, φορείς νησιών, έμποροι, ακτοπλόοι, υπεύθυνοι ταξιδιωτικών πρακτορείων και ξενοδοχείων, όλοι εναντίον των ναυτικών.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός σε όλο του το μεγαλείο με τις …ευλογίες της κυβέρνησης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αν για παράδειγμα «παίζεις» μια δήλωση ναυτικού και δέκα ανθρώπων που αντιδρούν στην απεργία, τότε η προπαγάνδα επιβάλλεται στο μυαλό του τηλεθεατή.

Βέβαια, αν ο τηλεθεατής ήταν ναυτικός θα γνώριζε πολύ καλά τη διαστρεύλωση της αλήθειας ή καλύτερα τη διατύπωση της μισής αλήθειας που είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Τότε ο τηλεθεατής θα …έβριζε για τη μαύρη προπαγάνδα.Το πιθανότερο είναι πως ο τηλεθεατής θα βρεθεί στην ίδια μοίρα των ναυτικών. Κάποιοι άλλοι θα τον βρίζουν αν το σύστημα θέλει να επιβάλει μέτρα και στο δικό του κλάδο. Ο θύτης θα γίνει θύμα και θα υποστεί και αυτός τις συνέπειες της ανθρωποφαγίας… Τα ίδια αντιμετώπισαν στο παρελθόν οι φορτηγατζήδες, οι ταξιτζήδες, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και γενικά όποιος αντιδρά στα μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικας.


Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα, πάρουν και νωπή λαϊκή εντολή εξαπατώντας τον ελληνικό λαό με το δίλλημα «Μνημόνιο ή Χρεωκοπία».

Και αυτή η προπαγάνδα, παράλληλα με τις αντιδράσεις για τις απεργίες των ναυτικών, είναι σε εξέλιξη από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Αφήστε τους ναυτικούς να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους. Πρόκειται για τις σημερινές και μελλοντικές θέσεις εργασίας τους. Πρόκειται για θέμα επιβίωσης και όχι αν θα πάνε χίλιοι άνθρωποι δύο ημέρες νωρίτερα στον τόπο των πασχαλινών τους διακοπών…

Το πιο …τραγικό είναι πως οι ακτοπλόοι και οι ξενοδόχοι αποδίδουν τη μείωση της τουριστικής κίνησης προς τα νησιά στην 48ωρη απεργία των ναυτικών. Δεν λένε λέξη ότι από την 1η Απριλίου τα εισιτήρια των πλοίων αυξήθηκαν εκ νέου εν μέσω μειώσεων των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Τα τσουχτερά ναύλα δεν τα επέβαλαν οι ναυτικοί αλλά οι υπεύθυνοι των ακτοπλοϊκών εταιρειών και δεν μπορεί να ταξιδέψει ο κόσμος στα νησιά…

Αλλά για αυτό η Άννα Διαμαντοπούλου δεν κάνει τίποτα, αφήνοντας τους ακτοπλόους να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των επιβατών που θα ταξιδέψουν τις ημέρες του Πάσχα...

peiratikoreportaz.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ