2013-09-03 07:03:04
Φωτογραφία για Ανακοίνωσε Τζαβέλλα ο ΠΑΟΚ
Την απόκτηση του Γιώργου Τζαβέλλα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Τζαβέλλα. Ο διεθνής αριστερός μπακ έμεινε ελεύθερος από τη Μονακό και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο που θα έχει τετραετή διάρκεια.

Ο Τζαβέλλας χθες το πρωί βρέθηκε στις εγκαταστάσεις στη Νέα Μεσημβρία όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, ενώ γνώρισε και τους νέους συμπαίκτες του. Ο παίκτης του Δικεφάλου μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μεταγραφή του αναχώρησε για την Αθήνα προκειμένου να ενσωματωθεί με την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας.

Το βιογραφικό του Γιώργου Τζαβέλλα

Γεννημένος στις 26.11.1987 στο Βύρωνα, ο Γιώργος Τζαβέλλας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε μια άλλη συνοικία των Αθηνών, την Τερψιθέα όπου τη σεζόν 2005-06 αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Κέρκυρας που έσπευσε να τον αποκτήσει.


Στις 10.09.2006 ο Τζαβέλλας πραγματοποίησε την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή με τη φανέλα των «Φαιάκων». Ηταν το ματς με τη Λάρισα, όταν ο τότε προπονητής της Κέρκυρας, Μπάμπης Τεννές τον… έριξε στον αγωνιστικό χώρο.

Στην Κέρκυρα αγωνίστηκε σε 13 ματς  πριν πάρει μεταγραφή για τον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 2008. Στη Νέα Σμύρνη ο Τζαβέλλας καθιερώθηκε ως ένα αριστερό με «φονικό» αριστερό πόδι στα στημένα. Προσόν που τον ανέβασε ψηλά στη λίστα των ασίστ, με δέκα, ενώ σημείωσε και δύο γκολ σε 42 συμμετοχές.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία δαπάνησε 1,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Στη Μπουντσελίγκα σε 1,5 χρόνο ο Ελληνας διεθνής συμπλήρωσε 25 συμμετοχές (1 γκολ – 3 ασίστ). Το μοναδικό γκολ του Τζαβέλλα στο πρωτάθλημα ήταν ιστορικό.

Το σημείωσε κόντρα στη Σάλκε από 73 μέτρα απόσταση. Δηλαδή, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του. Το γέμισμά του προοριζόταν για τον Φάνη Γκέκα, η πορεία της μπάλας ξεγέλασε τον Νόιερ που ήταν έξω από την εστία του και κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ αυτό είναι το πιο μακρινό που έχει σημειωθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Τον Ιανουάριο του 2012 ο Τζαβέλλας παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Μονακό που το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς απέκτησε τα δικαιώματά του. . Στο Πριγκηπάτο ο διεθνής αριστερός μπακ συμπλήρωσε 38 συμμετοχές στην Ligue 2 (3 γκολ – 7 ασίστ) κι άλλες 3 φορές στο Κύπελλο Γαλλίας.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας χρίστηκε διεθνής από τον Φερνάντο Σάντος από τις 7 Σεπτεμβρίου 2010 στο ματς Κροατία – Ελλάδα 0-0 κι από τότε μετράει 10 συμμετοχές με το εθνόσημο. Προηγουμένως είχε φορέσει 8 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ