2013-09-12 20:44:11
Φωτογραφία για Nέες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση Καρούζου - Διώκονται στελέχη του ομίλου για φοροδιαφυγή
Εξι αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή αλλά και τραπεζικά δάνεια θεωρούμενα ως επισφαλή περιλαμβάνει η δικογραφία που χειρίζεται ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης για την υπόθεση του ομίλου εταιρειών με αντικείμενο κατασκευές και αγοραπωλησίες ακινήτων του Γιάννη Καρούζου.

Συγκεκριμένα η υπόθεση αφορά φοροδιαφυγή που φαίνεται να ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, αλλά και τραπεζικά δάνεια θεωρούμενα ως επισφαλή, πάνω από 300 εκατ. ευρώ, που χορήγησαν σε εταιρείες τού ομίλου τέσσερις τράπεζες.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή καταγγελίες πρώην συνεργάτη του κ. Καρούζου που συνελήφθη πέρυσι, η οποία κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος στελεχών του Ομίλου, αλλά και εναντίον αρμοδίων στελεχών των εμπλεκομένων τραπεζών, μέλη εγκριτικών επιτροπών δανείων, που θα εντοπιστούν από τον ανακριτή.

Η δίωξη κατά στελεχών του Ομίλου αφορά τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της άμεσης συνέργειας σε αυτήν, της έκδοσης εικονικού φορολογικού στοιχείου, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, κατηγορία που αποδίδεται και στα στελέχη των τεσσάρων τραπεζών
. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην εισαγγελέα Διαφθοράς λόγω της εμπλοκής των τραπεζών, τα αδικήματα φέρονται να έχουν διαπραχθεί από το 2004 έως σήμερα.

Για την ίδια υπόθεση, άλλωστε, συνελήφθη την Πέμπτη η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος της ο ανακριτής καθώς την έκρινε ύποπτη φυγής.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην συνεργάτης του Γιάννη Καρούζου που προέβη στις καταγγελίες για παράνομη δραστηριότητα του επιχειρηματία, είχε εμπλέξει στην υπόθεση δυο πολιτικά πρόσωπα για τα οποία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτό το σκέλος των καταγγελιών.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ