2013-09-12 20:33:04
Φωτογραφία για Δανέλλης: «Ευχής έργον η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ»
Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να είναι αυτονόητη και πλέον αποτελεί «ευχής έργον», δήλωσε σε συνέντευξη στην EurActiv.gr ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Δανέλλης.

Ο κ. Δανέλλης εξέφρασε ανησυχία για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014, μίλησε για την αντίληψη των Ευρωπαίων για το μέλλον της αριστεράς στην Ελλάδα και απέκλεισε μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ευρωσκεπτικιστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Δανέλλης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που κινείται στα άκρα της ευρωκοινοβουλευτικής έκφρασης, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα κομμάτι που είναι φιλοευρωπαϊκό και «προσεγγίζει τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς».

«Αυτό δημιουργεί προβλήματα συνεννόησης όταν υπάρχουν τόσο διαφορετικοί στόχοι και εκτιμήσεις. Θεωρώ πολλή δύσκολη μια συμπόρευση, μια συνεννόηση, πράγμα που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα», είπε.


Συνέχισε λέγοντας ότι πάντα η αριστερά ήθελε να τα αλλάξει όλα, σήμερα ωστόσο «βλέπουμε ότι ο αυτοπροσδιοριζόμενος χώρος της αριστεράς προσπαθεί να μην αλλάξει τίποτα να μην διαφοροποιηθεί το παραμικρό». «Το μοντέλο που μας έφερε στη χρεοκοπία παλεύει να το αναστήσει ως να μην είναι αιτία όλα αυτά που μας έφεραν στο αδιέξοδο», πρόσθεσε αναφερόμενος στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι «πιο κοντά»

Ερωτηθείς για την στάση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στο θέμα του ΠΑΣΟΚ και τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι «απορούν» πως είναι δυνατό συγγενείς δυνάμεις της ελληνικής αριστεράς να μην μπορούν να συνεργαστούν.

Επεσήμανε ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι «εκ των πραγμάτων πιο κοντά», πρόσθεσε ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση καθιστά τη συνεργασία δύσκολη, ωστόσο εξέφρασε ελπίδα για κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές.

«Κακώς η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση, είχε να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα εντός αυτής και πολλά λιγότερα εκτός», είπε.

«Ελπίζω ακόμα ότι μπορεί να υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ των δυνάμεων που αναφέρονται στο χώρο της ευρωπαϊκής δημοκρατικής αριστεράς. Θα ήταν ευχής έργον να υπήρχε μια κοινή συνεννόηση καταρχάς στις Ευρωεκλογές μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, καθώς και των διαφόρων κινήσεων και προσωπικοτήτων στον ίδιο χώρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θέλω και θα κάνω ό, τι μπορώ να δημιουργηθούν οι συνθήκες της μέγιστης δυνατής συμμετοχής σε έναν πόλο που θα εκφράζει όλες αυτές τις δυνάμεις που προανέφερα», συνέχισε, αναφερόμενος στον «ενδιάμεσο χώρο» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τον ίδιο ψάχνει «πολιτική έκφραση».

Τέλος εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι Έλληνες θα έχουν το θλιβερό προνόμιο να «βάλουν νεοναζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα μέλλον στο έθνος κράτος.

"Οι παρούσες συνθήκες δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα μέλλον στα εθνικά κράτη, δεν υπάρχει μέλλον σε χώρες όπως η Ελλάδα, να επιλέξει να κάνει μοναχικές πορείες. Οι μοναχικές πορείες οδηγούν στο χάος".
euractiv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ