2013-09-12 20:57:26
Φωτογραφία για ΕΖΗΣΑΝ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ) ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ!   ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 79-75!
Tελικά δεν είχαν... άδικο οι Ισπανοί που φοβόντουσαν τον Βασίλη Σπανούλη και υποστήριζαν ότι αυτός είναι ο... "εχθρός" τους (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ) στον αγώνα της εθνικής τους ομάδας με την Ελλάδα, αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού και της εθνικής τους... "σκότωσε", όντας ο καλύτερος της "γαλανόλευκης" στο αποψινό παιχνίδι.

Μετά από 11,5 χρόνια η Εθνική ξόρκισε τον κακό της δαίμονα, την Ισπανία, νικώντας τη με 79-75, στην πρεμιέρα της Β’ φάσης του Ευρωμπάσκετ και πλέον κρατά την πρόκριση στην οκτάδα στα χέρια της.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με «κλειδί» την πολύ καλή άμυνά της ανάγκασε τους «φούριας ρόχας» σε ήττα, η οποία μάλιστα ήταν η πρώτη τους από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά τις 26/01/2002.

Η Ελλάδα όμως δεν ξόρκισε μόνο τον κακό της δαίμονα στην πρεμιέρα της Β’ φάσης του Ευρωμπάσκετ, αλλά πλέον κρατά την τύχη της στα χέρια της καθώς με νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν με Σλοβενία και Κροατία παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά τη διοργάνωσης.


Κορυφαίοι για την Εθνική ο Βασίλης Σπανούλης, που εξελίσσεται σε... εφιάλτη για τους «Φούριας Ρόχας», κάνοντας καταπληκτικό ματς μετά την πρώτη περίοδο και ακολούθησε ο Μπουρούσης. Φερνάντεθ και Γκασόλ ξεχώρισαν από την άλλη πλευρά.

Νωρίτερα στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της Β’ φάσης του ΣΤ’ ομίλου η Κροατία συνέτριψε την Φινλανδία, 88-63.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η Σλοβενία το Σάββατο στις 22:00, ενώ για τον ίδιο όμιλο οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν την Φινλανδία (18:45) και οι Σλοβένοι την Ιταλία.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας, Μπουρούσης, Ζήσης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Φώτσης, Παπανικολάου, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης, Καϊμακόγλου, Μπράμος, Πρίντεζης

Ισπανία (Χουάν Αντόνιο Ορένγκα): Αγκιλάρ, Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ, Ρέι, Καλντερόν, Ρούμπιο, Κλαβέρ, Σαν Εμετέριο, Γιούλ, Γκασόλ, Γκάμπριελ, Μουμπρού
   
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ