2013-09-16 20:12:05
Φωτογραφία για Μείωση της τιμής του φυσικού αερίου ζητεί η ΔΕΠΑ
Στη Μόσχα μεταβαίνει αντιπροσωπεία της ΔΕΠΑ όπου την προσεχή Τετάρτη, θα αποφασισθεί η τιμή του φυσικού αερίου. Η αντιπροσωπεία αναμένεται να θέσει αίτημα μείωσης του τιμήματος που καταβάλλει η Ελλάδα στην... Gazprom στο μέσο όρο των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Καθημερινής".

Η ελληνική πλευρά δηλώνει πως σε περίπτωση μη συμφωνίας θα προσφύγει στη διαιτησία, όπου είναι πεπεισμένη ότι θα δικαιωθεί.

Η Ελλάδα λοιπόν, σύμφωνα με τα ακριβή στοιχεία της Eurostat, της Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, αλλά και διεθνών εμπειρογνωμόνων, προμηθεύεται το φυσικό αέριο κατά 20% ακριβότερα το 2013, εν συγκρίσει με άλλες αντίστοιχες συμβάσεις με κράτη, που έχει κάνει η Gazprom.

Η μείωση της τιμής θα ισχύει έως τη λήξη της υφιστάμενης σύμβασης, το 2016.

Ως δεύτερο αίτημα της ΔΕΠΑ προβάλλεται η αναθεώρηση της φόρμουλας τιμολόγησης, η οποία ως τώρα βασίζεται κατά 100% στην τιμή του πετρελαίου. Εάν αυτό αλλάξει τότε μελλοντικά θα βασίζεται πλέον κατά 30-40% στα ευρωπαϊκά habs αερίου.

Το τρίτο και τελευταίο αίτημα της ελληνικής πλευράς αφορά την αναθεώρηση της ποινής που καταβάλει η ΔΕΠΑ για ποσότητες φυσικού αερίου που δεν παραλαμβάνει.
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ