2013-09-17 02:40:04
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Ποιοι κατέθεσαν προσφορές για το Μακεδονία Παλάς
Μεγάλο στη... θεωρία, αλλά μικρό στην πράξη, φαίνεται ότι αποδεικνύεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μακροχρόνια μίσθωση, διάρκειας 30 ετών του "Μακεδονία Παλάς" στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόνο δύο υποψήφιοι εμφανίστηκαν σήμερα για να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για το ιστορικό ξενοδοχείο, αν και κατά καιρούς είχαν ακουστεί -ως ενδιαφερομένων- τα ονόματα εννέα εταιρειών και ομίλων, εγχώριων και ξένων συμφερόντων.

Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, που είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ωστόσο όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένοι κύκλοι, προσφορές κατέθεσαν η εταιρεία "White & Black" του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, η οποία είναι και ο σημερινός μισθωτής του ξενοδοχείου, και ο όμιλος Στέγγου, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα του "Πόρτο Καρράς" στη Χαλκιδική.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, παράταση ενός μηνός για να καταθέσει προσφορά ζήτησε και ένα τρίτο σχήμα, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.


Κριτήριο ανάθεσης του διαγωνισμού είναι το υψηλότερο προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα για το "Μακεδονία Παλάς", όπως αναφερόταν και στην προκήρυξη του ανοικτού διεθνή δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού. Οι υποχρεώσεις του μισθωτή, όμως, δεν περιορίζονται στο μηνιαίο μίσθωμα, αφού αυτός θα πρέπει να αναλάβει και επενδύσεις αναβάθμισης του "πεντάστερου" ξενοδοχείου της παραλιακής οδού.

Αγωνία για τους εργαζόμενους.

Εν αναμονή των εξελίξεων -και των επίσημων ανακοινώσεων- το ενδιαφέρον των εργαζομένων στο ξενοδοχείο στρέφεται τώρα στο κατά πόσον θα διατηρηθεί το σύνολο των απασχολούμενων σε αυτό, όταν ο μισθωτής αναλάβει τη διαχείρισή του.

Στην προηγούμενη συμφωνία, αυτή για την προσωρινή (12μηνη) μίσθωση του ξενοδοχείου, υπήρχε όρος για την επαναπρόσληψη του 92% των 120 εργαζομένων στη μονάδα και τελικά η "White & Black" διατήρησε στο μισθολόγιο μεγαλύτερο ποσοστό. Στο νέο διαγωνισμό, όμως, δεν υπάρχει -κατά τους ίδιους κύκλους- τέτοιος όρος, οπότε ουδείς εγγυάται την παραμονή των εργαζομένων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ