2013-09-17 03:32:03
Φωτογραφία για Στάση πληρωμών από τους Κινέζους προς το Hollywood
Η Κίνα είναι πιθανό να γίνει ο μεγαλύτερος αγοραστής χολιγουντιανών ταινιών στον κόσμο τα επόμενα πέντε χρόνια, καθιστώντας... την χώρα μια πιθανή πηγή τεράστιων κερδών για τα studio του Hollywood αλλά μόνον αν οι Κινέζοι αποφασίσουν να πληρώσουν γι αυτές.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter η Κίνα σταμάτησε να πληρώνει το Hollywood για τις ταινίες του περίπου έναν χρόνο πριν.

Το περίεργο είναι ότι τα αμερικανικά studios συνέχισαν να στέλνουν ταινίες στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι δεν εισέπραξαν ούτε ένα σεντ από το τέλος του προηγούμενου χρόνου.

Η "στάση πληρωμών" των Κινέζων προς το Hollywood ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και έχει προκύψει μετά από μία διαφωνία σχετικά με το νέο φορολογικό καθεστώς.

Σύμφωνα με την Ιndependent ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο τότε Κινέζος αντιπρόεδρος και νυν πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, διαπραγματεύτηκαν σχετικά με μία απόφαση ορόσημο στον κόσμο του Εμπορίου χαλαρώνοντας τους αυστηρούς περιορισμούς στις ξένες κυκλοφορίες ταινιών στην Κίνα.


Το Πεκίνο επέτρεψε σε ξένες κινηματογραφικές παραγωγές να προβάλλονται σε κινεζικά σινεμά και αύξησε στο 25% το ποσοστό του box-office που επιστρέφονταν στα αμερικανικά studios.

Στο τέλος του 2012, η κρατική κινεζική επιχείρηση κινηματογράφου (China Film Group) δήλωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει ένα φόρο προστιθέμενης αξίας 2% σε κάθε ταινία, πράγμα που τα αμερικανικά studios αρνούνται να πληρώσουν, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται τη συμφωνία του ΠΟΕ.

Η συνεχιζόμενη διαμάχη έχει ως αποτέλεσμα τα Western στούντιο να μην έχουν δει ακόμα το συμφωνηθέν ποσό του 25% των κινεζικών box-office από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες του τρέχοντος έτους.

Στη Warner Brothers οφείλονται 31 εκατ. δολάρια για τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το Man Of Steel και το Hobbit, ενώ η Sony δεν έχει πάρει σεντ για το James Bond - Skyfall.

Στην Disney οφείλονται 30 εκατ. δολάρια από το Iron Man 3 που έκανε εισπράξει πάνω από 121 εκατ. δολάρια στην Κίνα.

Η 20th Century Fox έχει δηλώσει ότι εξακολουθεί να περιμένει από τους Κινέζους 23 εκατ. δολάρια για την κινεζική επιτυχία της "Life Of Pi".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πεζικάριος ο Κουρμπέλης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πεζικάριος ο Κουρμπέλης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ