2013-09-17 10:57:05
Φωτογραφία για Και νέο κενό 1,2 δισ. ευρώ!
Μια επιπλέον χρηματοδοτική τρύπα καλείται να καλύψει εκ των υστέρων το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος θα ανακοινωθεί ότι... το επίσημο κράτος αναλαμβάνει να «συμπληρώσει» με το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ το κενό που υπάρχει αναφορικά με την υλοποίηση των προβλεπόμενων έργων στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας, που ενώ ξεκίνησαν, παραμένουν ημιτελείς, ελλείψει πόρων.

Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τους κατασκευαστές (πρόκειται για μεγάλες τεχνικές κοινοπραξίες) δεν έχει γίνει γνωστή στις λεπτομέρειες της, οι οποίες εκ των πραγμάτων θα είναι πολύ κρίσιμες. Δεδομένο, ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται ότι το Δημόσιο αναλαμβάνει αυτά τα 1,2 δισ ευρώ και πλέον γεννάται ένα εύλογο ερώτημα:

Από πού θα αντληθούν αυτά τα κεφάλαια; Το μόνο «θετικό» στοιχείο στην όλη υπόθεση έγκειται στο γεγονός ότι η τρόικα, η οποία είναι σε γνώση των διαπραγματεύσεων, έχει ανάψει το κατ αρχήν «πράσινο φως», υπό προϋποθέσεις.

Οι σημαντικότερες; Έχουν να κάνουν με την δεξαμενή, απ΄ όπου θα αντληθούν τα απαραίτητα κεφάλαια. Εκεί προς το παρόν, η κατάσταση παραμένει ομιχλώδης. Και δεν πρόκειται να ξεδιαλύνει, στο ορατό μέλλον τουλάχιστον.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ