2013-09-17 11:51:18
Φωτογραφία για Το success story βρίσκεται στη Μύκονο-Δείτε γιατί το «νησί των ανέμων» μετατρέπεται σε μοντέλο οικονομικής επιτυχίας
Σε ένα ρεπορτάζ διάρκειας 4 λεπτών και 39 δευτερολέπτων, Γερμανός δημοσιογράφος προσπαθεί να πείσει τους συμπολίτες του γιατί η Μύκονος αποτελεί success story.

Η κάμερα του δημοσιογράφου που «περιπλανιέται» στα στενά σοκάκια του νησιού για λογαριασμό του Deutsche Welle, καταγράφει τη γη της επαγγελίας: Κάνει ζουμ σε πολυτελή καταστήματα, σε αυτάρκεις τουρίστες που απολαμβάνουν τον ήλιο σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και συνομιλεί με επιχειρηματίες αλλά και τη δήμαρχο Μυκόνου, Ειρήνη Γρυπάρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για τη Μύκονο μια εξαιρετικά καλοκαιρινή σεζόν φτάνει στο τέλος της. Το νησί υποδέχτηκε 60% περισσότερους τουρίστες και στις μαρίνες της έδεσαν πολυτελή γιοτ και κρουαζιερόπλοια. Η αλματώδης άνοδος του τουρισμού, σημειώνεται στο οδοιπορικό, οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό και στην κρίση που μαστίζει τις χώρες της βόρειας Αφρικής. Το ρεπορτάζ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα ποντάρει πολλά στον τουρισμό για να σταθεί στα «πόδια» της και ότι αυτός ο μικρός κυκλαδίτικος παράδεισος παίζει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Πηγή: iefimerida
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ