2013-09-17 11:59:12
Φωτογραφία για Ηλεία: «Θάμπωσε» το Κατάκολο το «Mayan Queen IV»!
Ο Αλμπέρτο Μπαϊλέρες, ο 32ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κάνει διακοπές στη χώρα μας με την πολυτελή θαλαμηγό του «Mayan Queen IV» εντυπωσιάζοντας τους πάντες στο πέρασμά του, ανάμεσα τους και όλους όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι του Κατακόλου το περασμένο Σαββατοκύριακο!

Η παραμονή στο λιμάνι της Κατακολου τού 92 μέτρων υπερπολυτελούς σκάφους «Mayan Queen IV», μαγνήτισε τα βλέμματα όλων εκείνων που έτυχε να βρίσκονται στο επίνειο του Πύργου.

Ο 82χρονος Μεξικάνος δισεκατομμυριούχος Αλμπέρτο Μπαϊλέρες είναι ιδιοκτήτης χρυσορυχείων χρυσού, αργύρου μολύβδου, ψευδαργύρου και της μπύρας shol.

Με το πολυτελές θαλαμηγό του Mayan Queen VI ταξίδεψε στο Αιγαίο και το μεσημέρι του Σαββάτου κατέπλευσε στο λιμάνι του Κατακόλου παραμένοντας και την Κυριακή με το υπερπολυτελές πλεούμενο να εντυπωσιάζει με την επιβλητική του παρουσία στο χώρο όλους όσοι το αντίκρισαν.

Ο Μπαϊλέρες επισκέφθηκε το λιμάνι του Κατακόλου, μετά από αυτό της Καλαμάτας, προκειμένου να επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία αλλά και να ταξιδέψει με το Mayan Queen… costa a costa στην ακτογραμμή της Ηλείας.

Συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και φίλους του, η παρουσία του στην Ελλάδα έγινε για πρώτη φορά αισθητή στην Πάτμο στα τέλη Αυγούστου, όπου γιόρτασε αρόδο τα γενέθλιά του. Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε στο Ναύπλιο, ενώ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ο δισεκατομμυριούχος είχε και εκεί την ευκαιρία να επισκεφτεί τις όμορφες παραλίες αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής. Την περασμένη Τετάρτη η θαλαμηγός του αναχώρησε με προορισμό την Πύλο, ενώ επόμενος σταθμός του, μετά το λιμάνι του Κατακόλου θα είναι τα Επτάνησα.

Ποιος είναι ο Αλμπέρτο Μπαϊλέρες Ο Αλμπέρτο Μπαϊλέρες (γεννήθηκε το 1936) με σπουδές στα Οικονομικά στις ΗΠΑ και στο Μεξικό είναι σήμερα ιδιοκτήτης του γκρουπ Bal, το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες εταιρείες με σημαντικότερη την Industrias Penoles, την πρώτη εταιρεία παραγωγής ασημιού στον κόσμο και δεύτερη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια εταιρεία ορυχείων στο Μεξικό, η οποία εκτός από ασήμι παράγει ακόμα χρυσό, μόλυβδο, ψευδάργυρο κ.ά. Επίσης το γκρουπ Bal περιλαμβάνει τα πολυκαταστήματα El Palacio de Hierro στο Μεξικό, την υπ' αριθμόν ένα ασφαλιστική εταιρεία της χώρας Grupo Nacional Provincial, επενδύσεις σε τράπεζες, γεωργικές επιχειρήσεις κ.ά.

Με περιουσία 18,2 δισ. δολαρίων είναι, σύμφωνα με το Forbes, ο 32ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για το 2013, ο δεύτερος πιο πλούσιος Μεξικανός -μετά τον Κάρλος Σλιμ, ο οποίος είναι και ο πλουσιότερος στον κόσμο- και ο ένατος σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Ο Μεξικανός επιχειρηματίας είναι αρκετά δημοφιλής στη χώρα του, γιατί δραστηριοποιείται και στον τομέα των ταυρομαχιών αλλά και γιατί είναι ιδιοκτήτης του ITAM (Αυτόνομο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μεξικού), ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και think tank της πατρίδας του. Τέλος, ο πατέρας του, Ραούλ Μπαϊλέρες, υπήρξε ο μεγαλύτερος μέτοχος της πανίσχυρης ζυθοποιίας Cerveceria Moctezuma, η οποία μεταξύ άλλων παράγει και την μπίρα Sol - η εταιρεία τα τελευταία χρόνια αποτελεί πλέον θυγατρική της Heineken International. Ο Μπαϊλέρες είναι πατέρας επτά παιδιών, έξι γιων και μιας κόρης, η οποία είναι και η μεγάλη του αδυναμία και έχει αναπτύξει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στο Μεξικό.

Το «Mayan Queen IV»

Η εντυπωσιακή θαλαμηγός είναι σχεδιασμένη από τον διάσημο Tim Heywood. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα γιοτ στο κόσμο. Το «Mayan Queen IV» είναι ένα πραγματικό κόσμημα της ναυπηγικής. Ο Μπαϊλέρες είναι παθιασμένος με τη θάλασσα και πάντα είχε στην κατοχή του εντυπωσιακές θαλαμηγούς. Το 2008 παρέλαβε από το πρεστιζάτο γερμανικό ναυπηγείο Blohm & Voss το 92 μέτρων Mayan Queen IV. Οι διάσημοι σχεδιαστές Terence Disdale και Tim Heywood σχεδίασαν το εσωτερικό και εξωτερικό αντίστοιχα του σκάφους. Αξίζει να αναφερθεί ότι και το Eclipse του Ρομάν Αμπράμοβιτς ναυπηγήθηκε από το Blohm & Voss και σχεδιάστηκε επίσης από τον Terence Disdale. Το Mayan Queen IV διαθέτει καμπίνες για 16 φιλοξενούμενους και έχει 24 άτομα προσωπικό.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ