2013-09-17 12:24:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Oύτε ευρώ δεν ρίχνουν οι τράπεζες στην αγορά
Παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να ρίξουν μέρος αυτών των χρημάτων στην πραγματική οικονομία, τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα. Όπως πληροφορείται το thebest.gr, επί της ουσίας τα Τμήματα Χορήγησης Δανείων προς τις τοπικές επιχειρήσεις, σχεδόν σε όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών στην Πάτρα, έχουν καταστεί ανενεργά αφού η χορήγηση νέων δανείων έχει κοπεί με το «μαχαίρι».

Τα κριτήρια που θέτουν πλέον οι τραπεζικοί οργανισμοί για έγκριση δανείου δεν τα πληροί σχεδόν καμία Πατρινή επιχείρηση με αποτέλεσμα στην κυριολεξία η αγορά να έχει «στεγνώσει» παντελώς από ρευστό. Το μόνο που κάνουν οι τράπεζες είναι να χειρίζονται τις ήδη υπάρχουν υποθέσεις δανείων, επεκτείνοντας τη διάρκειά τους και ρυθμίζοντας τις οφειλές των δανειοληπτών.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργήσει αυτή η πολιτική εκ μέρους των τραπεζών, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Θανάσης Σπυρόπουλος σημειώνει: «Αποδεδειγμένα πλέον για τα επόμενα 20 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση, δυστυχώς, να ανακάμψει η αγορά. Οι κυβερνόντες τίναξαν στον αέρα το επιχειρείν στην χώρα και την πόλη μας. Εδώ και η κερδοφορία και η ζημιά δυστυχώς διώκονται.


Οι περισσότερες Πατρινές επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν για να συνεχίσουν να επιβιώνουν. Αυτό αποτελεί θηλιά στο λαιμό των επαγγελματιών που υποφέρουν.

Εδώ φαίνεται και το λάθος των κυβερνήσεων Σημίτη που στήριξη όλη την οικονομία στο τραπεζικό σύστημα το οποίο το φόρτωσαν με ομόλογα του Δημοσίου που στην συνέχεια έγιναν κουρελόχαρτα».

Όσον αφορά στις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις Σαμαρά για ανάπτυξη ο κ. Σπυρόπουλος υπογραμμίζει: «Δεν υπάρχει περίπτωση ανάπτυξης. Για να μην κοροϊδευόμαστε ας μην πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός για ένα πλεόνασμα που είναι εικονικό, αφού προέρχεται σε μεγάλο βαθμό στο τέλος που έβαλαν στις επιστροφές φόρων και στην πληρωμή υποχρεώσεων προς τρίτους."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ