2013-09-17 20:55:04
Φωτογραφία για Με το «Μάτι του Θεού» ~ Κυπριακή Συμμετοχή σε Διεθνή Διαγωνισμό Σχεδιασμού
Δυο δευτεροετείς φοιτήτριες του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, είναι ανάμεσα στους 6 νικητές του διεθνούς διαγωνισμού σχεδιασμού, SUKKAHVILLE 2013. Ο διαγωνισμός αφορά στην δημιουργία εφήμερων κατασκευών και πραγματεύεται την σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής κατασκευής «σούκκα» (Sukkah).

H πρόταση που διακρίθηκε φέρει τον τίτλο «Μάτι του Θεού» (Gοd’s Eye), και δίνει την ευκαιρία στις δυο φοιτήτριες να δώσουν σάρκα και οστά στη δημιουργία τους, κάνοντας την πραγματικότητα, στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2013, στο Τορόντο του Καναδά, όπου θα κατασκευαστούν όλες οι νικητήριες δημιουργίες.

Η κατασκευή αναπτύσσεται γύρω από έναν κεντρικό χώρο με μεγάλο άνοιγμα στην οροφή, ενισχύοντας έτσι την συμβολική διάσταση της Sukkah. Η σπειροειδής διάταξη σε κάτοψη δημιουργεί δύο εισόδους/εξόδους καλώντας τον επισκέπτη να βιώσει σταδιακά την κατασκευή, με κορύφωση το σημείο κάτω από το μεγάλο άνοιγμα στον ουρανό. Η επιλογή των υλικών και της ύφανσης του εξωτερικού περιβλήματος, ενισχύει την ιδέα του καταφυγίου και της οικογένειας.


Σημαντικό παράγοντα στον σχεδιασμό, αποτέλεσε το γεγονός ότι η κατασκευή θα ανεγερθεί 9000 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα των σχεδιαστών της. Επομένως, τα υλικά και οι μέθοδοι κατασκευής επιλέχθηκαν, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στη μεσογειακή κουλτούρα και να βελτιστοποιούν τη μεταφορά και την κατασκευαστική διαδικασία.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό αυτό είναι αναμφισβήτητα μια πολύ σημαντική διάκριση, τόσο για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όσο και για την Κύπρο, αλλά πάνω απ΄όλα μια εμπειρία ζωής για τις δύο φοιτήτριες που θα λάβουν μέρος σ’ ένα τόσο μοναδικό γεγονός.

Η ομάδα του έργου αποτελείται από τις νικήτριες φοιτήτριες Χριστίνα Γαλανού και Χρυστάλλα Κουφοπαύλου, και υποστηρίζεται από τούς κ. Μιχάλη Γεωργίου (Λέκτορα του Τμήματος Αρχιτεκτονικής [ARC] του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), τον κ. Οδυσσέα Γεωργίου και την κα Τερέζα Κουόκ, αναχωρεί για το Τορόντο στις 16 Σεπτεμβρίου.

Τη συμμετοχή αυτή στηρίζουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το HUB Design and Engineering Platform, Heat Flow Ltd, IDS-Interior Design Services, AandA Diamorfiki Ltd, Lois Builders, ITS Computers, Shoham Ltd, Nice Day Developments και Lordos Plastics Ltd.

sukkahville.com
campuscy.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ