2013-09-17 21:18:03
Φωτογραφία για Πορεία διαμαρτυρίας στη Ρουμανία σχεδιάζουν οι φιλόζωοι της Ελλάδας
Πορεία διαμαρτυρίας στη Ρουμανία σχεδιάζουν οι φιλόζωοι της Ελλάδας, με αφορμή τις χιλιάδες θανατώσεις αδέσποτων ζώων της χώρας και ύστερα από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που ανάρτησαν στο διαδίκτυο διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις, το ταξίδι στο Βουκουρέστι, που οργανώνει η φιλοζωική οργάνωση «SGS - Save a Greek Stray», θα γίνει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει τρεις μέρες.

Οι συμμετοχές που δηλώνονται μέσω facebook είναι πολλές! Μάλιστα, κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους που δε μπορούν να συμμετέχουν στην πορεία, δηλώνουν την αντίθεση τους διαδικτυακά και με διάφορα σχόλια. Οι αλληλέγγυοι εδώ και μέρες έχουν αντικαταστήσει τις εικόνες προφίλ που διαθέτουν στο facebook, με άλλες που απεικονίζουν την αντίθεση τους στην κακοποίηση των αδέσποτων ζώων της Ρουμανίας. Κάποιες χαρακτηριστικές εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι οι εξής:


Υπενθυμίζεται πως οι μαζικές θανατώσεις των αδέσποτων ξεκίνησαν την Τρίτη, ύστερα από απόφαση της ρουμανικής Βουλής. Έλληνες φιλόζωοι ζητούν από την ΕΕ να καταδικάσει αλλά και να αποπέμψει την Ρουμανία, ενώ παράλληλα ζητούν από την ελληνική Βουλή να καταδικάσει το έγκλημα της μαζικής σφαγής χιλιάδων ζώων.

Με παιδιά θεατές Φρικτές είναι οι εικόνες των χιλιάδων νεκρών αδέσποτων ζώων της Ρουμανίας, που φιγουράρουν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο. Νεκρά σκυλιά κείτονται σε κάθε γωνιά της χώρας, σε δρόμους σε πάρκα και σκουπιδοτενεκέδες. Θεατές του αποτρόπαιου θεάματος είναι και παιδιά που στιγματίζονται από τις φρικτές εικόνες.

Σύμφωνα με τον παιδοψυχολόγο Ιωάννη Τσουματίδη που μίλησε στην EgnatiaPost, οι συγκεκριμένες εικόνες μπορούν να επηρεάσουν τη ψυχολογία ενός παιδιού, ποσό μάλλον αν είναι μικρότερο των δέκα ετών. Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα παιδιά πολύ πιθανό να παραδειγματίζονται από αυτές τις εγκληματικές κινήσεις και να τις υιοθετήσουν στην καθημερινότητα τους. «Κάποια παιδιά ίσως ταυτιστούν με τέτοιες κινήσεις και πράξουν το ίδιο απέναντι σε κάποιο συμμαθητή», δήλωσε ο κ. Τσουματίδης. Όπως τόνισε ο ίδιος, η παιδική ψυχολογία είναι λεπτή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταράσσεται με τέτοιους είδους απαράδεκτες και παράνομες εικόνες.

Σιωπούν τα ελληνικά ΜΜΕ

Ανάμεσα στα χιλιάδες σχόλια που αναρτώνται καθημερινά στο διαδίκτυο, από φιλόζωους, κάποια από αυτά αναφέρονται στα ελληνικά ΜΜΕ που έχουν αγνοοήσει το θέμα. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις που έκανε στην EgnatiaPost η διαχειρίστρια του φιλοζωικού σωματείου «Νοιάζομαι», Εύη Καλαιτζίδου, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν αφιέρωσαν χρόνο για να προβάλλουν το θέμα, ενώ κάποια δεν ασχοληθηκαν καν!

egnatiapost.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ