2013-09-18 00:09:38
Φωτογραφία για Τις Προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού και τα Οδοιπορικά Υγείας μέσα από την...
...ελληνορωσική συνεργασία παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ στο 3ο ελληνο-ρωσικό φόρουμ Στο 3ο Ελληνορωσικό φόρουμ που διοργανώθηκε στην Αθήνα συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μίλησε για το κοινωνικό έργο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τα Ακριτικά Οδοιπορικά Υγείας του στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας. Παρουσιάζοντας τα Ακριτικά Οδοιπορικά Υγείας, ο κ Πατούλης μίλησε για τις προοπτικές των υπηρεσιών Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα και τους πόλους έλξης ιατρικού τουρισμού που αφορούν τις δομές αυτές.

«Το Ελληνορωσικό Φόρουμ, που πραγματοποιείται φέτος για τρίτη φορά, αναδεικνύεται σε δυναμικό θεσμό για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Ελλάδας και Ρωσίας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους πυλώνες της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης πάνω στα ισχυρά θεμέλια μιας αγαστής συνεργασίας, με επίγνωση των τεράστιων δυνατοτήτων των δύο χωρών στον τομέα του Εθελοντισμού, της Αλληλεγγύης και κυρίως του Ιατρικού Τουρισμού.


Μέσα από νέες συνεργασίες μπορούμε να ξεκινήσουμε μια μεγάλη προσπάθεια στον Ιατρικό Τουρισμό με επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτικό υπόβαθρο, στη μεγάλη δεξαμενή της Ρωσίας.

Ένα τέτοιο πεδίο, όπου η εντονότερη συνεργασία στην Υγεία μπορεί να αποδώσει σημαντικούς καρπούς, είναι η δημιουργία δομών ιατρικού τουρισμού να αξιοποιήσουμε ακόμη αποτελεσματικότερα την θετική παρακαταθήκη των υποδομών μας, των πολιτισμών μας, αλλά και της γεωπολιτικής μας θέσης» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, ο οποίος κατά την ομιλία του, παρουσίασε το σπουδαίο έργο που επιτελεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τους ανασφάλιστους πολίτες, έλληνες και αλλοδαπούς που κατοικούν στη χώρα μας.«Λαμβάνοντας υπόψιν το σημαντικό ρόλο του Ελληνο-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ,» δήλωσε ο κ. Πατούλης « θα ήθελα να τονίσω, εν όψει της προσεχούς Ελληνικής Προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2014, ότι προτεραιότητα του Ιατρικού Κόσμου είναι η προστασία των οικονομικά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μέσα από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών που αδυνατούν να την πληρώσουν. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που ως σήμερα αριθμεί 25.000 ιατρικές επισκέψεις και 16 Υγειονομικά Οδοιπορικά σε 42 περιοχές της Ελλάδας.»

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν επίσης ο συντονιστής της στρογγυλής τράπεζας κ. Αριστείδης Χαιρέτης και ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Αναστάσιος Βαρελάς.
isathens.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ