2013-09-18 00:03:04
Φωτογραφία για Ηλεία: Παρουσία του Τόμας Μπαχ η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία
Παρουσία του νεοεκλεγμένου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα θα διαρκέσει μέχρι στις 5 Οκτωβρίου οπότε και θα παραδοθεί στους ρώσους διοργανωτές.

Τόσο στην τελετή αφής όσο και στην τελετή παράδοσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα παραστεί πολυπληθής αντιπροσωπεία από τη Ρωσία με επικεφαλής τον πρώην Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Αλεξάντερ Ζούκοφ, - ο οποίος στο Μπουένος Αϊρες εξελέγη και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής - και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, κ. Ντμίτρι Κόζακ.

Στην Τελετή Παράδοσης , στις 5 Οκτωβρίου, θα μας παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.


Οπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της επιτροπής ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας κ. Γιάννης Καρράς «Η λαμπαδηδρομία αυτή θα είναι μικρότερη των προηγούμενων, λόγω των περιορισμένων στολών και δαδών που μας έστειλε η Οργανωτική Επιτροπή του Σότσι. Θα καλύψει 2.000 χιλιόμετρα στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Το ιερό Φως θα μεταφέρουν 250 Λαμπαδηδρόμοι και θα περάσει από 33 πόλεις και 23 νομούς της χώρας.»

Η χορογράφος κυρία Αρτεμις Ιγνατίου δήλωσε: «Εμείς έχουμε την ελπίδα ότι το φως της Φλόγας θα δυναμώσει την ελπίδα για ειρήνη στη Συρία. Το μήνυμα ειρήνης μέσω της Τελετής της Φλόγας θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο θυμίζοντας ότι σε κάθε πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά μόνο θύματα. Ευχαριστώ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την στήριξη και τη βοήθεια στο έργο μας»

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος μιλώντας για την πρόσφατη εκλογή του κ. Μπαχ στην προεδρία της ΔΟΕ τόνισε ότι «η εκλογή ενός Ευρωπαίου, πρώην Προέδρου της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, είναι αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη για το Ολυμπιακό κίνημα στην Ευρώπη, γιατί σημαίνει γνώση των θεμάτων που αντιμετωπίζει και συμπαράσταση και λύσεις σε προβλήματα, όπου υπάρχουν. Ο Τόμας Μπαχ ξέρει καλά την Ελλάδα, είναι φιλέλληνας και θεωρούμε ότι θα βοηθήσει τόσο την ΕΟΕ στα θέματά της με τη ΔΟΕ όσο και τη ΔΟΑ στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ».

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ