2013-09-18 01:26:04
Φωτογραφία για Έλλειμμα προσωπικού σε όλα τα ιδρύματα «βλέπουν» οι πρυτάνεις
Έλλειμμα προσωπικού σε όλα τα ιδρύματα «βλέπουν» οι πρυτάνεις, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα στο Λαύριο για το θέμα της διαθεσιμότητας. Από τις λίστες αξιολόγησης που απέστειλαν προκύπτει ότι υπάρχει έλλειμμα... προσωπικού παντού, καθώς χρησιμοποιήθηκε διαφορετικός πολλαπλασιαστής από αυτόν που είχε υποδείξει το υπουργείο.

Το μέτρο της διαθεσιμότητας περίπου 1.700 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ – και συνακόλουθα αυτό της ενδοπανεπιστημιακής κινητικότητας - δηλώνουν πως είναι έτοιμες επιχειρησιακά να εφαρμόσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή με τους πρυτάνεις, από τους οποίους έλαβε τη δέσμευση ότι θα παρέδιδαν εντός του Σαββατοκύριακου τις αξιολογήσεις του διοικητικού προσωπικού.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, το τελευταίο είχε αποστείλει έγγραφο με δέκα σημεία- δείκτες για τον υπολογισμό των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που θα μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.


Όπως τονίστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο θα έχει αξιολογήσει έως το τέλος της εβδομάδας τα στοιχεία που δόθηκαν από τα ιδρύματα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, στη συνέχεια θα προχωρήσει στο λεγόμενο «plan b», δηλαδή στην επιλογή του προσωπικού που πλεονάζει και που μπορεί να τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

dimotikosafari.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ