2013-09-18 09:37:12
Φωτογραφία για 5 εταιρείες για την μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Γραμματικού...!!!
Με πέντε ενώσεις προσώπων και εταιρειών θα προχωρήσει η δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή της νέας Μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων του Γραμματικού, μετά την έκδοση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας επί αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων και τη σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής.

Στο επόμενο στάδιο του Ανταγωνιστικού Διαλόγου προκρίνονται οι εξής εταιρείες :

-Ένωση Εταιρειών «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ – ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ»

-Ένωση Προσώπων «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ - ΔΕΗ ΑΕ»

-Ένωση Εταιρειών « ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT – ENVITEC ΑΕ»

-Ένωση Εταιρειών «J & P ΑΒΑΞ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»

-Ένωση Προσώπων «ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ -  ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ – ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ»

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού θα ακολουθήσει το στάδιο β’, που περιλαμβάνει τον Ανταγωνιστικό Διάλογο και την Πρόσκληση για υποβολή δεσμευτικών προσφορών.


Η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων του Γραμματικού εντάσσεται στον ψηφισμένο εδώ και μια δεκαετία Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής που επικαιροποιήθηκε το 2006.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αφού χρηματοδοτείται από κοινοτικά και ιδιωτικά Κεφάλαια.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, «παρά τις αναμενόμενες δικαστικές εμπλοκές, οι διαγωνισμοί για την κατασκευή των νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων προχωρούν κανονικά και εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Ό,τι δεν έγινε εδώ και δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα η διαχείριση των απορριμμάτων να έχει μείνει προσκολλημένη στο μοντέλο της υγειονομικής ταφής, προχώρησε μέσα σε λίγους μόλις μήνες με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Οι επαγγελματίες «προφήτες» της καταστροφολογίας και της διαπλοκής διαψεύστηκαν για ακόμη μια φορά πανηγυρικά».

Εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων και για τους άλλους τρεις διαγωνισμούς που αφορούν στην κατασκευή των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων της Κερατέας, των Α. Λιοσίων και της Φυλής. 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ