2013-09-18 09:43:11
Φωτογραφία για Λέκκας: Δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό - Με ζημιές το 93% των σπιτιών στο Ρεγγίνι
Ο εφιάλτης επέστρεψε για τους κατοίκους στο Ρεγγίνι μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις των 4,4 και 4,7 ρίχτερ.

Με τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους, αναγκάστηκαν να περάσουν την νύχτα σε ράντζα στις αυλές ή στα αυτοκίνητα. Ελάχιστοι επέλεξαν να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα με έξοδα της πολιτείας.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, το δημοτικό σχολείο στο Ρεγγίνι την Τρίτη παρέμεινε κλειστό λόγω του σεισμού.

Ο σεισμός των 5,2 ρίχτερ στις 7 Αυγούστου άφησε πίσω του πολλά σπίτια του χωριού τραυματισμένα.

Τα ήδη επιβαρυμένα κτίσματα, δείχνουν να μην αντέχουν την μετασεισμική ακολουθία Ακόμη και σπίτια όμως, τα οποία δεν είχαν ούτε μια ρωγμή, χθες προστέθηκαν στην λίστα των μηχανικών που κάνουν αυτοψία. Οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι περιγράφουν την στιγμή του εγκέλαδου και ζητούν απαντήσεις για το πότε θα επιστρέψουν στα κρεβάτια τους και πως θα πληρώσουν για την επισκευή των ζημιών.


Οι πτώσεις βράχων και η σκόνη που σηκώνεται στο βουνό πάνω από την πλατεία, εντείνουν το αίσθημα του φόβου και την ανασφάλεια των πολιτών.

"Δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμο"

Επιστημονικό κλιμάκιο του ΟΑΣΠ με επικεφαλής τον γεωλόγο Ευθύμιο Λέκκα πήγε στην περιοχή λίγες ώρες μετά την δίδυμη σεισμική δόνηση.

Ο κ.Λέκκας εκφράζει την βεβαιότητα ότι τα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί δεν πρόκειται να δώσουν σεισμό μεγαλύτερου μεγέθους. Η μετασεισμική ακολουθία όμως, μπορεί να διαρκέσει μήνες

Οι επιστήμονες μελετούν την ιδιομορφία του εδάφους της περιοχής. Σύμφωνα με την δημοτική αρχή έχουν ακολουθηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα ποσά για την φιλοξενία των κατοίκων σε ξενοδοχείο για όσες ημέρες χρειαστεί.

Οι κάτοικοι των σπιτιών που κρίνονται ακατάλληλα μπορούν να νοικιάσουν σπίτι στην περιοχή των Καμένων Βούρλων με επιδότηση μέχρι και 300 ευρώ τον μήνα.

Για τον συντονισμό της κατάστασης έγιναν δύο συσκέψεις μια νωρίς χθες το πρωί στα Καμένα Βούρλα και η δεύτερη στο δημαρχείο της Αμφίκλειας χθες το μεσημέρι.

Ζημιές έχουν καταγραφεί και στις Καρυές, στην Ανάβρα, την Μενδενίτσα, το Καλλίδρομο και στην Αμφίκλεια.

Πηγή: newsit
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πλεόνασμα και λογική
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πλεόνασμα και λογική
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ