2013-09-18 11:43:33
Φωτογραφία για Εφιαλτική πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ


Σε... εφιάλτη μετατράπηκε η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο στην επανάληψη, πληρώνοντας την αγωνιστική τους καθίζηση και την αδράνεια της άμυνάς τους στις στημένες φάσεις, ηττήθηκαν με το βαρύ 4-1 την Τρίτη από τους πρωταθλητές Γαλλίας στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι Παριζιάνοι προηγήθηκαν με τον Καβάνι στο 19', αλλά ο Βάις με ένα πανέμορφο γκολ ισοφάρισε σε 1-1 στο 25΄. Ο Μότα ωστόσο με δύο τέρματα (68’, 73΄) έκανε το 3-1 και ο Μαρκίνιος στο 86΄ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Παρί έχασε και πέναλτι με τον Ιμπραΐμοβιτς στο 81'. Ο Σουηδός νικήθηκε από τον Ρομπέρτο, που απέκρουσε και μάλιστα σηκώθηκε έγκαιρα, νικώντας και πάλι τον επιθετικό της Παρί, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ».


Βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και η τύχη γύρισε την πλάτη στους Πειραιώτες, δεδομένου ότι στο πρώτο μέρος είχαν δύο δοκάρια σε σουτ των Βάις (1') και Φουστέρ (15').

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπενφίκα νίκησε άνετα με 2-0 την Άντερλεχτ στο «Ντα Λουζ».

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός στον πρώτο φετινό ευρωπαϊκό του αγώνα παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1, με τον Ρομπέρτο να είναι κάτω από τα δοκάρια, τον Μανιάτη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπονγκ να βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά και τους Μεντζανί και Σιόβα να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ο Σάμαρης ήταν το "καθαρό" αμυντικό χαφ, έχοντας λίγο μέτρα πιο μπροστά του τον Μασάντο, ο Βάις θα βρισκόταν δεξιά, ο Φουστέρ αριστερά και ο Τσόρι Ντομίνγκες, ήταν πίσω από τον Μήτρογλου.

Το πρώτο μέρος εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο για την ομάδα του Μίτσελ, η οποία μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πάρει τα «ηνία» του αγώνα, παίζοντας αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» χάθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Βάις να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σιρίγκου.

Στο 15΄ η τύχη γύρισε για δεύτερη φορά την πλάτη της στην ελληνική ομάδα, καθώς ο Φουστέρ σημάδεψε κι αυτός το δοκάρι της Παρί, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σιόβας, που είχε πάρει το «ριμπάουντ» δεν κατάφερε να σκοράρει.

Κόντρα λοιπόν στη ροή του αγώνα η πρωταθλήτρια Γαλλίας πέτυχε ό,τι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός, καθώς άνοιξε το σκορ, παγώνοντας το Καραΐσκάκη.

Σκόρερ των Παριζιάνων ήταν ο Καβάνι (19΄), που έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Μάξουελ, και προ κενής εστίας έκανε το 0-1 για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός δεν κατέθεσε τα... όπλα πάντως και έξι λεπτά αργότερα (25’) ο δραστήριος Βάις με εξαιρετική ατομική ενέργεια... άδειασε δύο παίκτες των φιλοξενούμενων, ισοφάρισε σε 1-1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για τη νίκη.

Άλλωστε όπως προαναφέραμε η ομάδα του Πειραιά είχε κυριαρχήσει ολοκληρωτικά της Παρί στο πρώτο 45λεπτο, με 10 τελικές προσπάθειες έναντι μίας των Γάλλων, δείχνοντας ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό στο β΄ημίχρονο.

Εντούτοις στην επανάληψη άλλαξε άρδην η εικόνα του ματς, με τον Ολυμπιακό να βγάζει... κούραση στον αγωνιστικό χώρο και να μη θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του πρώτου μέρους.

Έτσι η Παρί, που πήρε πολλές βοήθειες από τον νεοεισελθόντα Λαβέτσι (πέρασε στο 46' κι έδωσε δύο ασίστ), ανέλαβε τα «ηνία» στο ματς και άρχισε να κλείνει τους Πειραιώτες στα καρέ τους, με αποτέλεσμα το γκολ να μοιάζει θέμα χρόνου.

Εν τέλει ο Ολυμπιακός δέχτηκε όχι ένα αλλά δύο γκολ αρχικά από τον Μότα σε δύο φάσεις-καρμπόν (κόρνερ), πετώντας έτσι... λευκή πετσέτα στον αγώνα.

Ο άσος της γαλλικής ομάδας εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των «ερυθρόλευκων» και με δύο κεφαλιές (68΄, 73΄) έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του, η οποία μάλιστα στο 82΄ έχασε πέναλτι με τον Ιμπραΐμοβιτς (σ.σ.: απέκρουσε ο Ρομπέρτο).

Πάντως οι Παριζιάνοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με κεφαλιά από κόρνερ, αυτή την φορά του Μαρκίνιος (86΄), διαμόρφωσαν το τελικό 4-1, που ασφαλώς δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, ωστόσο αναμφίβολα συνιστά μία βαριά ήττα για το συγκρότημα του Μίτσελ.

Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Γκολ: 25' Βάις - 19' Καβάνι, 69', 73' Mότα, 86' Μαρκίνιος

Κίτρινες: Μπονγκ - Φαν Ντερ Βιλ

Δοκάρια: Βάις (1'), Φουστέρ (15')

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μετζανί, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ (60' Κάμπελ), Βάις (84' Γιαταμπαρέ) , Φουστέρ (74' Σαβιόλα), Μήτρογλου.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιριγκού, Φαν Ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Σίλβα, Μάξγουελ, Ματουιντί, Μότα, Βεράτι (80' Ραμπιό), Λούκας Μόουρα (46' Λαβέτσι), Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Παρί Σεν Ζερμέν 3 (4-1)

2. Μπενφίκα 3 (2-0)

3. Άντερλεχτ 0 (0-2)

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 (1-4)

Video του zougla.gr από το Καραϊσκάκη

(Το γκολ του Ολυμπιακού)

(Το τέταρτο γκολ της Παρί)

(Το τρίτο γκολ της Παρί)

(Το δεύτερο γκολ της Παρί)

(Το πρώτο γκολ της Παρί Σεν Ζερμέν)

(Το χαμένο πέναλτι της Παρί)

(Το δοκάρι του Βάις)

(Το δοκάρι του Φουστέρ)

Το εντυπωσιακό «κορεό» των φίλων του Ολυμπιακού

Φωτογραφία πριν το ξεκίνημα του ματς

Φωτογραφία από το Καραϊσκάκη

Ο Σιόβας μαρκάρει τον Μάξγουέλ

Ο Βάις πανηγυρίζει με τον Μπονγκ το γκολ του

Ο Μπονγκ εναντίον του Ιμπραΐμοβιτς

Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Παρί

Η είσοδος των Πειραιωτών στον αγωνιστικό χώρο, με πρώτο τον αρχηγό, Μανιάτη

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
notosspor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ