2013-09-18 13:28:50
Φωτογραφία για Με πλατφόρμα αλουμινίου το νέο SUV της Jaguar
Θα αξιοποιηθεί σε πολλά νέα μοντέλα της εταιρείας

Η Jaguar στη Φρανκφούρτη παρουσίασε το πρώτο crossover της, το πρωτότυπο C-X17, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε κι η νέα αλουμινένια πλατφόρμα iQ[Al].

Ο επικεφαλής παραγωγής, Kevin Stride λοιπόν, δήλωσε πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα, το οποίο η εταιρεία θα αξιοποιήσει σε πολλά νέα μοντέλα της.

Πρώτα από όλα και το SUV παραγωγής θα διαθέτει αυτό το αλουμινένιο monocoque πλαίσιο, όπως κι ένα μεγάλο premium sedan, το οποίο θα παρουσιαστεί τον επόμενο χρόνο.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι «αρκετά ευέλικτη» και μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικού μήκους, πλάτους ή ύψους οχήματα. Επιπλέον, μπορεί να «συνεργαστεί» με πισωκίνητα μηχανικά σύνολα ή με μεταδόσεις και στους δύο άξονες, ακόμα και με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Εξάλλου, μπορεί το νέο crossover C-X17 να έχει ήδη προγραμματιστεί για την παραγωγή, όμως παραμένει ζήτημα ποιο θα είναι το μοντέλο της εταιρείας, που θα σταθεί απέναντι στη BMW Σειρά 1 ή της Mercedes A-Class, όπως επιθυμεί η Jaguar και η εν λόγω πλατφόρμα θα μπορούσε να προσφέρει τη λύση.

Τέλος, δεν έχει αναφερθεί καθόλου το χρονοδιάγραμμα παραγωγής των νέων μοντέλων, αλλά ο Stride επεσήμανε ότι πολύ σύντομα η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει τη «νέα της collection».
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ