2013-09-18 14:46:13
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (1-4)
Σε ένα παιχνίδι που τα είχε ΟΛΑ, από ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού με καλή μπάλα, συνεργασίες, πρέσινγκ και γκολ, όπου οι ερυθρόλευκοι κοίταξαν στα μάτια την Παρί Σεν Ζερμέν των μεγάλων αστέρων και στάθηκαν άτυχοι σε κάποιες φάσεις να προηγηθούν... στο επίσης απίστευτο δεύτερο ημίχρονο που... η όψη ήταν τελείως διαφορετική, με κούραση, αποσυντονισμό και τελικά μια βαριά ήττα από τους Γάλλους, η κριτική δεν είναι εύκολη Όπως συνολικά η ομάδα είχε δυο πρόσωπα, έτσι και οι παίκτες της από σχεδόν άψογοι, παρουσιάστηκαν πολύ κουρασμένοι και αποσυντονισμένοι και όπως ήταν φυσικό έχασαν από τους Παριζιάνους. Παρόλα αυτά η διάρκεια που είναι και το ζητούμενο έρχεται μέσα από τη δουλειά και οι ερυθρόλευκοι άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον...

Ας δούμε τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Ρομπέρτο:

Μόλις στο 5' έσωσε την εστία του βγαίνοντας έγκαιρα και απομακρύνοντας την μπάλα με υπερένταση προ του Ιμπραΐμοβιτς
. Στη φάση του τέρματος των Παριζιάνων δεν φέρει ευθύνη, ενώ στο 59' αντέδρασε σωστά στο δυνατό σουτ του Καβάνι διώχνοντας σε κόρνερ. Στο γκολ του Μότα ...σάστισε βλέποντας την μπάλα να περνάει πάνω από το κεφάλι δύο παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο δοκάρι, με αποτέλεσμα ο Μότα να σκοράρει με κεφαλιά - ψαράκι μέσα από την μικρή περιοχή. Μάλιστα είδε τον μέσο των φιλοξενούμενων να σκοράρει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο 73' για το 1-3. Στο 76' απομάκρυνε με τις γροθιές το σουτ του Καβάνι και στο 82' απέκρουσε το πέναλτι του Σουηδού αστέρα της Παρί, ενώ στη συνέχεια νίκησε ξανά τον Σουηδό που πήρε το ριμπάουντ! Προδόθηκε από την άμυνα του, αλλά έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Μανιάτης:

Είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Καβάνι αρχικά και τον Λαβέτσι στη συνέχεια. Κέρδισε και έχασε μάχες, ενώ ειδικά όταν έπαιζε από την πλευρά του ο Βάις, έμοιαζε πολύ... ευάλωτος. Δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά, ενώ είχε και κάμποσες λάθος μεταβιβάσεις.

Μετζανί:

Στο 5' έχασε τελείως τον Καβάνι που με το κεφάλι τροφοδότησε τον Ιμπραΐμοβιτς αλλά ο Ρομπέρτο έσωσε την κατάσταση για τον Ολυμπιακό. Στο 65' είχε μια καθοριστική επέμβαση προ του Ματουιντί, αλλά φαινόταν σα να μην πατάει καλά στην αρχή του ματς. Με την πάροδο του χρόνου έδειξε να βελτιώνεται, αλλά γενικά δεν ενέπνεε σιγουριά... Τα περισσότερα διωξίματα του ήταν βεβιασμένα, δίχως ψυχραιμία και πολλές φορές πάνω σε αντιπάλους. Μια άτσαλη απομάκρυνση της μπάλας έφερε το 2-1 της Παρί από κόρνερ.

Σιόβας:

Πήγε καλά απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς της Ευρώπης τα τελευταία 10 χρόνια. Κέρδισε τον Ιμπραΐμοβιτς πολλές φορές στον αέρα, ενώ είχε καλές τοποθετήσεις και επεμβάσεις με την μπάλα στο χορτάρι. Ψύχραιμος και με σωστές μεταβιβάσεις, είχε γενικά θετική παρουσία...

Μπονγκ:

Μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Ξάνθη, έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε, έχοντας καλή απόδοση στα πρώτα 70 λεπτά του ματς. Αξιόπιστος αμυντικά, πάλεψε επιθετικά, αλλά έδειξε να... ξεμένει από δυνάμεις στο τελευταίο 20λεπτο, όπως και οι περισσότεροι ερυθρόλευκοι. Ένα δικό του μπέρδεμα έφερε το κόρνερ από το οποίο σκόραρε ο Μαρκίνιος.

Σάμαρης:

Στο πρώτο 45λεπτο και μέχρι το 60', ήταν εκπληκτικός, αλλά στη συνέχεια... γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου. Η κούραση τον κατέβαλε, η εμπειρία φυσιολογικά απουσίαζε και έχασε δύο φορές τον Τιάγκο Μότα, ο οποίος σκόραρε ισάριθμα γκολ με κεφαλιά από εκτελέσεις κόρνερ. Επιπλέον υπέπεσε στο πέναλτι πάνω στον Ιμπραΐμοβιτς. Πάντως έδειξε πως έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν παίκτη πρώτης γραμμής...

Μασάντο:

Στο πρώτο ημίχρονο μαζί με τον Σάμαρη, είχαν επικρατήσει κατά κράτος των Ματουιντί, Βεράτι και Μότα. Πολλά τρεξίματα, πάθος, σωστές μεταβιβάσεις και ουσία στο παιχνίδι του είχε ο Πορτογάλος,ο οποίος έκανε ίσως το πιο μεστό του παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα. Μέχρι που και αυτός, μαζί με τους συμπαίκτες του, "κρέμασε" μετά το 60' και σταδιακά έπεσε η απόδοση του.

Φουστέρ:

Στο 15' είδε το δεξί του μονοκόμματο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Σίριγκου, που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας. Πηγαίνοντας πότε δεξιά και πότε αριστερά, προσπαθούσε πάντα να δίνει βοήθειες στον μπακ της πλευράς. Έτρεξε ατελείωτα χιλιόμετρα, κέρδισε φάουλ, ήταν άτυχος στην φάση του 15' και προσπάθησε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του. Αντικαταστάθηκε από τον Σαβιόλα στο 73'.

Βάις:

Μπήκε στο ματς αποφασισμένος και μόλις στο 2' είχε σουτ εκτός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 12' προειδοποίησε για δεύτερη φορά την άμυνα της Παρί, όταν έκανε ένα ...σλάλομ από αριστερά και με το δεξί έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Σίριγκου. Τελικά στο 25' έκανε ότι ήθελε κατά σειρά τους Μαρκίνιος και Τιάγκο Σίλβα, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1! Στην επανάληψη "έπεσε" και αυτός όπως όλη η ομάδα, δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός σε καμία περίπτωση, ούτε να φτάσει τα στάνταρ της απόδοσης του πρώτου μέρους. Πρόσφερε πολύ λίγο στον ανασταλτικό τομέα, αφήνοντας συχνά εκτεθειμένο τον μπακ της πλευράς του και εκ του αποτελέσματος, όπως και σε όλη την ομάδα βέβεια, του λείπει η διάρκεια, κάτι που θα έρθει με τη δουλειά, όπως ήδη αναφέραμε.

Ντομίνγκεζ:

Ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στο ρόλο που του ανέθεσε ο Μίτσελ. Για μια ώρα παιχνιδιού πίεσε σωστά τους αντιπάλους χαφ και αμυντικούς, κράτησε με ψυχραιμία την μπάλα και άνοιγε όμορφα το παιχνίδι στους συμπαίκτες του. Μπορεί να μην απείλησε ουσιαστικά την εστία του Σίριγκου, ωστόσο η συνολική του παρουσία κρίνεται θετική. Από την στιγμή που κουράστηκε, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα. Στο 60' άφησε την θέση του στον Κάμπελ.

Μήτρογλου:

Έδωσε πολλές μάχες με αντίπαλο έναν κορυφαίο στόπερ όπως ο Τιάγκο Σίλβα. Δεν κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής, ωστόσο προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του, χωρίς πάντως να έχει ιδιαίτερη επιτυχία. Ανασταλτικά το πάλεψε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, προσφέροντας στην πίεση του Ολυμπιακού. Στην επανάληψη έδειξε και αυτός σημάδια κόπωσης και δεν μπόρεσε να βάλει... δύσκολα στην άμυνα της Παρί, ούτε να κρατήσει την μπάλα.

Κάμπελ:

Μπήκε αντί του Ντομίνγκεζ στο 60', ακριβώς την στιγμή που ο Ολυμπιακός άρχισε να "πέφτει" ομαδικώς. Δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και περιορίστηκε σε κάποιες ατομικές προσπάθειες επιθετικά και βοήθειες στον Μανιάτη ανασταλτικά.

Σαβιόλα:

Δευτερόλεπτα πριν αντικαταστήσει τον Φουστέρ, η Παρί πέτυχε το 3-1. Μετά το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει και δεν είχαν μείνει πολλά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ο Αργεντίνος, με τους περισσότερους συμπαίκτες του αποκαμωμένους από την κούραση.

Γιαταμπαρέ:

Πήρε την θέση του Βάις στο 84' και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ