2013-09-18 19:21:13
Φωτογραφία για Ποιός τηλεφώνησε στον 45χρονο για να στήσει καρτέρι θανάτου; Βρέθηκε στο σημείο 15 λεπτά πριν το φονικό στο Κερατσίνι
Εκείνον που κάλεσε τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι λίγα λεπτά πριν πέσει νεκρός ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, αναζητεί η αστυνομία προκειμένου να βρει ποιός κρύβεται από πίσω και έχει τον ρόλο του εντολέα για να γίνει το φονικό στην Αμφιάλη. Για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Ο 45χρονος έφτασε στο Κερατσίνι 15 λεπτά πριν δολοφονήσει τον Φύσσα.

Την ίδια ώρα, συνελήφθησαν η σύζυγος του 45χρονου ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της χρυσής αυγής στη Νίκαια και η σύζυγός του για ψευδορκία.

Ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Η σύζυγος του 45χρονου άλλαζε συνεχώς την κατάθεσή της. Αρχικά είχε πει ότι ο ίδιος ο άνδρας της, της τηλεφώνησε και της ζήτησε να πάρει ότι μπορούσε να τον ενοχοποιήσει από το σπίτι τους και να το πετάξει στα σκουπίδια. Όμως, τελικά και αφού δεν κατάφερε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς είπε ότι το πτυσσόμενο γκλόμπ και τα φυλλάδια της Χρυσής Αυγής τα είχε δώσει για φύλαξη στον υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.


Η αστυνομία μετά από έρευνες και στο σπίτι του εντόπισε το υλικό.

Το χρονικό σύμφωνα με την αστυνομία

Η πρώτη ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών έγινε τηλεφωνικά στις 23:57:42 από άγνωστο. Είπε ότι 50 άτομα με ρόπαλα βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Ιφιγενείας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία «ΚΟΡΑΛΙ».

Ύστερα από ενάμιση λεπτό περίπου και συγκεκριμένα στις 23:59:19 ώρα, εστάλησαν 2 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με 8 αστυνομικούς να μεταβούν στο σημείο.

Όταν έφθασαν οι Αστυνομικοί, αναζητώντας τα άτομα, διαπίστωσαν ότι στην περιοχή δεν υπάρχει οδός Ιφιγενείας και πήγαν στο κατάστημα-καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά 21 και Κεφαλληνίας, όπου διαπίστωσαν ότι εξωτερικά υπήρχαν περίπου 30 άτομα.

Κάποια από τα άτομα αυτά κατευθύνθηκαν τρέχοντας προς την οδό Τσαλδάρη. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και όταν έφθασαν στο ύψος του αριθμού 60, αντιλήφθηκαν δυο άνδρες να συμπλέκονται.

Διαπιστώθηκε ότι ένας ήταν αιμόφυρτος και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ο τραυματίας, ενώ διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του, δήλωσε και υπέδειξε ως δράστη το άλλο άτομο.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και κατέσχεσαν το μαχαίρι το οποίο είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του, που είχε παρκάρει προηγουμένως στο σημείο.

Η σύλληψη έγινε στις 00:08:53.

Εκείνη την στιγμή δόθηκε η εντολή να σταλούν στο σημείο και άλλοι 16 αστυνομικοί.

Από την προανάκριση προκύπτει ότι είχε προηγηθεί μέσα στην καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ» ένταση ανάμεσα σε δύο παρέες, με 6 άτομα. Στη συνέχεια, βγήκαν από το μαγαζί όπου ήταν συγκεντρωμένα άλλα 20 άτομα και η ένταση συνεχίστηκε.

Η αστυνομία τονίζει ότι ο δράστης δεν βρισκόταν μέσα στο κατάστημα και έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του.

Τι λέει ο ίδιος και ποιός είναι

Ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, δηλώνει πως βρέθηκε τυχαία στην περιοχή. Μάλιστα είπε ότι έβγαλε μαχαίρι γιατί ήταν σε άμυνα. Είπε ότι επισκεπτόταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα αλλά δεν ήταν μέλος της.

Εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία. Τελευταία, εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ