2013-09-19 08:43:41
Φωτογραφία για Αμερικανοί πράκτορες CIA και FBI στην Άγκυρα θέτουν σε επιφυλακή την Αθήνα
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Αμερικανοί πράκτορες  υψηλού επιπέδου βρίσκονται στην Άγκυρα για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των ερευνών για την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην αμερικανική πρεσβεία, την 1η Φεβρουαρίου 2013.Μια επίθεση που Τουρκικοί κύκλοι επιχειρούν δια της πλαγίας και εμμέσως να μπλέξουν την Ελλάδα.

Πρόκειται για αρμόδιους  υψηλού επιπέδου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς επίσης το FBI, τη CIA και εισαγγελείς - συνολικά 11 άτομα  - που έφθασαν στην Τουρκία πριν μία εβδομάδα  και οι οποίοι ερευνουν  την επίθεση για την οποία η Τουρκία κατηγορεί ότι έγινε  από μέλος του DHKP-C, τον βομβιστη αυτοκτονίας (''ζωντανή βόμβα'', τον λένε στην Τουρκία) Ετζεβίτ Σανλί. Όπως είναι φυσικό έρευνες εξ αρχής έκαναν εκτός από την Τουρκία και οι ΗΠΑ- που είχαν ξαναστείλει πράκτορες στην Αγκυρα.

Η ομάδα των αμερικανών ειδικών  συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα που διεξήγαγε την ανάκριση και με  ειδικούς επί θεμάτων τρομοκρατίας. Ηδη συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα, κ. Μουσταφά Μπιλγκιλί, και τον αναπληρωτή εισαγγελέα κ. Νουρί Γιγίτ. Σε σύσκεψη δε που έγινε έλαβαν μέρος και ομάδες από τις μονάδες πληροφοριών και τρομοκρατίας της Τουρκίας.


Στη συνάντηση, όπως ισχυρίζεται μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ, η τουρκική πλευρά έδωσε στους Αμερικανούς φάκελο, αναφορικά με το DHKP-C, στον οποίο συμπεριλαμβάνονταν  οι δραστηριότητες του DHKP-C, καθώς και πληροφορίες σχετικά  με τη νομική υποστήριξη που υποστηρίζει η Αγκυρα ότι εξασφαλίζεται στην οργάνωση από  ευρωπαϊκές χώρες. Στο φάκελο υπάρχουν και στοιχεία σχετικά με τις επιθέσεις του DHKP-C στο κεντρικό κτίριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και στο τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι Τούρκοι ''μπλέκουν '' την Ελλάδα για να την πιέσουν οι ΗΠΑ 

Κατά την πάγια  προβοκατόρικη τακτική  των Τούρκων ή τουλάχιστον υπόγειων κύκλων της επιστράτευσαν και αυτή την φορά τον τουρκικό Τύπο και με συνεχόμενες διαρροές προς τις εφημερίδες , προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη πως η Ελλάδα είναι το κέντρο δράσης της DHKP-C. ότι εδώ υπάρχουν ...στρατόπεδα.. εκπαίδευσης  ...ανταρτών και επίσημη ανοχή και υποστήριξη στην δράση τους. Τα παραδείγματα - όπως τα έχει καταγράψει  συστηματικά το OnAlert- είναι πολλά : Έτσι έκαναν λόγο για στρατόπεδα στο ...Λαύριο, στο ...Λουτράκι , τον ...Ωρωπό, σε ...εξοχικά, σε ...πολυκατοικίες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, σε ...ψησταριές , μίλησαν για ...θαμμένα όπλα στην ρίζα ...δέντρων, δίπλα σε βρύσες κ.ο.κ.

Ένα από τα τελευταία παράδειγμα είναι μετά το προαναφερθέν χτύπημα της DHKP-C την 1η Φεβρουαρίου στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον καμικάζι της οργάνωσης σκοτώθηκε ένας Τούρκος ειδικός φρουρός και τραυματίστηκε γνωστή δημοσιογράφος.

''Μπήκε από την Ελλάδα''

Στις 3 Φεβρουαρίου η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah. έγραψε κατόπιν σχετικών διαρροών πως ο βομβιστής αυτοκτονίας  που πραγματοποίησε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα , μπήκε στην Τουρκία, από την Ελλάδα!

Έγραψε συγκεκριμένα  η Sabah  πως «ο τρομοκράτης Ετζεβίτ Σανλί εισήλθε στην Τουρκία περνώντας με παράνομο τρόπο από κάποιο ελληνικό νησί και αργότερα άρχισε να ετοιμάζει το σχέδιο του, εισήλθε στην Τουρκία με παράνομο τρόπο , χρησιμοποίησε πλαστά χαρτιά.».

 Αυτή η κατηγορία δεν βασίστηκε σε καμία συγκεκριμένη πληροφορία .Απλά όλα γράφτηκαν από«διαρροές» από την τουρκική αστυνομία. Και το ερώτημα που από τότε είχε αναδείξει τοOnAlert είναι πως  αφού οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η αντιτρομοκρατική της Τουρκίας είναι δήθεν τόσο καλά πληροφορημένοι γιατί δεν είχαν συλλάβει τον υποψήφιο βομβιστή   πριν πραγματοποιήσει την επίθεση, όταν όπως ισχυρίζονται περνούσε με κάποιον τρόπο τα ελληνοτουρκικά σύνορα....Αλλά και αυτό να είχε συμβεί να περάσει από κάποιο σημείο (μέσα από τα αχανή σύνορα), τότε οι ίδιοι τι ευθύνες έχουν που ...άφησαν τον Σανλί να ...περάσει τα δικά τους σύνορα αφού ήξεραν και την ταυτότητά του;

Και πως από τα παράλια έφθασε μέχρι την Άγκυρα, και μάλιστα το πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της, την Πρεσβεία των ΗΠΑ ζωσμένος με εκρηκτικά;

''Ολοκληρωμένη'' προβοκάτσια

Την επομένη ( 4 Φεβρουαρίου)  οι Τούρκοι προχώρησαν ακόμα πιο πέρα την προβοκάτσια δια του τύπου  εναντίον της χώρας μας και ισχυρίστηκαν πως η οργάνωση DHKP-C που πραγματοποίησε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία εκπαιδεύει τους καμικάζι της στην Ελλάδα! Ξέρετε του τύπου ...Λαύριο κλπ!

Λόγω αυτής της προϊστορίας οι Ελληνικές αρχές  παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις -αν και μερικές φορές έχουν αργήσει να απαντήσουν τυπικά στις επαναλαμβανόμενες τουρκικές βλακείες. Παράλληλα έχουν ενημερώσει ενδιαφερόμενες χώρες - άρα και τις ΗΠΑ - και για την ελληνική συμβολή στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη σκοπιμότητα των τουρκικών διαρροών. Διαρροών που έφθασαν μέχρι το σημείο να υποστηρίζεται ψευδώς ότι ο Ερντογάν έθεσε θέμα στον Ελληνα Πρωθυπουργό για το Λαύριο κλπ και ότι μετά από αυτό η Αθήνα ...έκλεισε το ...στρατόπεδο!

   ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/amerikanoi-praktores-cia-fbi-stin-agyra-thetoun-se-epifylaki-tin-athina
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ